spadki napięcia wg Gosund

myszektbg

Oby nie dochodził do 'h' :D
Szacun dla niego za robotę i wiedzę
krycha88
Been thanked: 5 times

myszektbg wrote: Wed Oct 09, 2024 7:56 pm Tak jak pisałem, nie wiem w czym był problem bo po każdej aktualizacji działy się coraz lepsze cuda.
Rozebrałem gniazdko wgrałem soft wygenerowany z GUI v24.10.09c i wszystko zaczęło chodzić jak należy.
Ogólnie wpadłem na inny pomysł rozwiązania i zrobiłem prostą konwersję danych. Więc jak możecie sprawdzić czy działa poprawnie przechowywanie danych kalibracyjnych ze starych wersji do nowej. Wersje z tego miesiąca nie będą się konwertowały bo ich jest wiele mniej.
https://gui-generic-builder.supla.io/
myszektbg

Czyli zrobić na kolejnym aktualizację w identyczny sposób i zobaczymy co się będzie działo ?

Zrobiłem teraz aktualizacje do wersji 24.10.10 poszło bez problemu, wszystko chodzi. Wartości pokazuje prawidłowe to nie wiem czy jest sens robić kalibrację :)

Zastanawiałem się jeszcze (tak przed snem zamiast owieczek :D ) jak to było i być może błąd zrobił się przy downgrade wersji.
Miałem 24.09.21, aktualizacja do 24.10.07d spowodowała wysypanie pomiarów i brak możliwości kalibracji. Wróciłem do wersji 24.09.21 a później jak napisałeś że przerobiłeś kalibrację (miernik) to zrobiłem aktualizację do 24.10.08c i tu posypało się wszystko. Robione było z poziomu gniazdka i aktualizacje też z tego poziomu wywoływane. Być może tu się coś nałożyło, chociaż i tak dziwne, coś musiało być źle bo czemu wcięło Konfig i Aktualizację bez przyczyny i czemu nie zaznaczał się w generowaniu Gosunda automatycznie licznik energii ;).
Aaaaa , po drodze była jeszcze wersje bo pierwsza poszła bez licznika a drugą generowałem z buildera i tą wgrywałem na gniazdko.
Last edited by myszektbg on Thu Oct 10, 2024 6:30 am, edited 1 time in total.
krycha88

myszektbg wrote: Thu Oct 10, 2024 6:07 am Czyli zrobić na kolejnym aktualizację w identyczny sposób i zobaczymy co się będzie działo ?
Jak masz jakieś gniazdko ze starym softem to powinna zadziałać aktualizacja automatyczna i nie powinny się usunąć dane kalibracyjne.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Ja mam dwa gniazkda ze starszym softem to sprawdzę popołudniu :)
Wczoraj zrobiłem na próbę aktualizacje na najendym i autmatyczna aktualizacja pokazywała błąd ale 2-etopowo przeszła bez problemu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
myszektbg

robertklepacki94 wrote: Thu Oct 10, 2024 6:24 am Ja mam dwa gniazkda ze starszym softem to sprawdzę popołudniu :)
Wczoraj zrobiłem na próbę aktualizacje na najendym i autmatyczna aktualizacja pokazywała błąd ale 2-etopowo przeszła bez problemu.
Ja zawsze robię dwuetapowo, bo inaczej nie chce iść.
myszektbg

krycha88 wrote: Thu Oct 10, 2024 6:15 am
myszektbg wrote: Thu Oct 10, 2024 6:07 am Czyli zrobić na kolejnym aktualizację w identyczny sposób i zobaczymy co się będzie działo ?
Jak masz jakieś gniazdko ze starym softem to powinna zadziałać aktualizacja automatyczna i nie powinny się usunąć dane kalibracyjne.
Tak zrobiłem i chodzi poczytaj wyżej co chyba było.
myszektbg

Patrzyłem teraz, ale nie mam nic starszego już od wersji 24.09.21
Bo w tym dniu chyba robiłem aktualizację wszystkiego co jest w domu :D
myszektbg

Sprawdź jeszcze w czym może być problem, bo jak w temacie 'spadki napięcia wg Gosund' :) wczoraj z ciekawości wybrałem w chmurze monitorowanie napięcia (zakres od 220-250) w historii wybrałem przechowuj historię napięcia - sprawdzam teraz i nic nie ma pisze 'pusto' czyżby nic nie było czy nic nie rejestruje ?

A jednak jest wykres, tylko popatrzyłem nie tam gdzie trzeba. Czyli nie ma w aberracji nic, a w wykresie od wczoraj nie ma skoków taj jak były u autora - zresztą po to kombinowałem z tym gniazdkiem dla testów aberracji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88

myszektbg wrote: Thu Oct 10, 2024 6:31 am
Ciężko mi odpowiadać na twoje "rozkminy" ;) jak działa to działa nie ma co drążyć.

Return to “Pomoc”