Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
Słychać ją jak pracuje ale można przy tym spać spokojnie . Ale za to jak komfortowa temperatura w pomieszczeniu zgodna z zadaną wartością
-
Nie wiem czy nie jest to to samo zachowanie RC co u @QLQ ale HM i HC przestało dweno grzać a RC pokazywała że jest otwarta 14% i że grzeje zmienił sie ten stan dopiero jak zmieniłem temperaturę na HM.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Głowica używa algorytmu opartego o PID I tam nie ma prostego wyłączania po osiągnięciu zadanej temperatury.Mmof wrote: Mon Oct 14, 2024 4:17 am Nie wiem czy nie jest to to samo zachowanie RC co u @QLQ ale HM i HC przestało dweno grzać a RC pokazywała że jest otwarta 14% i że grzeje zmienił sie ten stan dopiero jak zmieniłem temperaturę na HM.
Głowica ma utrzymać zadaną temperaturę. Dopóki too robi, to wszystko jest ok
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Dzięki za info. A dodatkowo głowica utrzymuję temperaturę naprawdę dobrze w pomieszczeniu gdzie się znajduję.klew wrote: Mon Oct 14, 2024 5:06 amGłowica używa algorytmu opartego o PID I tam nie ma prostego wyłączania po osiągnięciu zadanej temperatury.Mmof wrote: Mon Oct 14, 2024 4:17 am Nie wiem czy nie jest to to samo zachowanie RC co u @QLQ ale HM i HC przestało dweno grzać a RC pokazywała że jest otwarta 14% i że grzeje zmienił sie ten stan dopiero jak zmieniłem temperaturę na HM.
Głowica ma utrzymać zadaną temperaturę. Dopóki too robi, to wszystko jest ok
-
Nagrałem jeszcze u siebie "głośność" pracy Głowicy:
https://youtube.com/shorts/IhQQd75olU4
Co prawda u mnie leży na biurku, ale odczucie głośności względem tego, co wcześniej przesłał Mmof jest zupełnie inne.
Tyle u mnie telefon wyłapał z odległości 15 cm od samej głowicy
Co prawda u mnie leży na biurku, ale odczucie głośności względem tego, co wcześniej przesłał Mmof jest zupełnie inne.
-
Potwierdzam, że nie przeszkadza. Testuję swoją głowicę w różnych lokalizacjach i tym razem wylądowała w sypialni, gdzie praktycznie przy głowicy mam głowę.lukfud wrote: Sun Oct 13, 2024 7:07 pm Boicie się tej głośności, jakby Wam ten silniczek miał całą noc kręcić w jedną i drugą stronę
Jak dla mnie nie jest głośna i nawet jak w nocy skoryguje otwarcie zaworu, to będzie trwało to może 1-2s.
Coś tam słychać jak jest głucha cisza i nie śpię, ale do przyjęcia
-
Tak masz rację przy nagrywaniu była głucha cisza u mnie i w rzeczywistości jest zupełnie inaczej ją słychać żaden telefon ani mikrofon nie odzwierciedli tego minimalnie głośniej słychać według mnie jak jest na grzejniku bo chodzi o rezystancję po metalu ale to jest naprawdę niewielka różnica moim zdaniem głośność jest do przyjęca. Ja osobiście na pewno kupię głowice na resztę grzejników.klew wrote: Mon Oct 14, 2024 7:33 am Nagrałem jeszcze u siebie "głośność" pracy Głowicy:
-
Takie małe uwagi , brakuje tych gumek pod spodem żeby bramka się nie ślizgała .
Jeśli chce ją przymocować do ściany to trzeba rozkręcić i wtedy przykręcić ?
Można jakoś bardziej czytelnie zasygnalizować że bramka wykonała poprawnie reset do ustawień fabrycznych , coś tam mrugają te diody ( albo opisać w instrukcji jak komunikuje poprawnie wykonany reset )
Czy ta obudowa będzie docelowa do sprzedaży ?
Można jakoś bardziej czytelnie zasygnalizować że bramka wykonała poprawnie reset do ustawień fabrycznych , coś tam mrugają te diody ( albo opisać w instrukcji jak komunikuje poprawnie wykonany reset )
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Wszystkie urządzenia Supli w zasadzie tak samo sygnalizują reset do ustawień fabrycznych, a w zasadzie go zbytnio nie sygnalizująLukiSpajder wrote: Mon Oct 14, 2024 3:38 pm Takie małe uwagi , brakuje tych gumek pod spodem żeby bramka się nie ślizgała .
W tym wątku jest stanowczo za dużo postów dotyczących tego resetu. Od strony sparowanych urządzeń on nie robi nic więcej niż usunięcie kanałów z poziomu Clouda
-
W końcu po powrocie do domu z długiego wyjazdu mogłem podłączyć zestaw testowy Auratona do mojej Supli. Otrzymałem bramkę Auraton Box, Heat Monitor i Radiator Controller. Bramkę skonfigurowałem ręcznie poprzez stronę konfiguracyjną i zrestartowałem z opcją aktualizacji firmware (w czasie mojej nieobecności wyszły dwie poprawki). Bramka bez problemu połączyła się z wifi (Nest Wifi mesh, jedna nazwa dla sieci 2,4 i 5GHz, wydzielona dla IoT). Parowanie HM i RC przebiegło bez problemu. Zamówiłem drugą głowicę RC, jak przyjdzie to potestuję w innym pomieszczeniu niezależnie od HM. Co do głośności głowicy (na którą zwracali uwagę niektórzy koledzy), wydaje mi się, że nie ma tragedii.