[A] Wersja 24.10.02

Patryk

Ja osobiście już kiedyś pisałem, że dwa miejsca po przecinku w zupełności by wystarczyły.
Proponuje:
Dać w apce możliwość wyboru ilości miejsc po przecinku, i wtedy każdy ustawi sobie do własnych preferencji ;) .
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Ale coś zmieniliście w tabelach u góry.
Teraz nie widać co jest gdzie.
Czcionka - wielkość nie zmieniania i było widać gdzie dany okres a gdzie całkowity.
Telefon z dość dużym ekranem Pixel 8 Pro.
Screenshot_20241016-093841.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Lector wrote: Wed Oct 16, 2024 7:40 am Ale coś zmieniliście w tabelach u góry.
Teraz nie widać co jest gdzie.
Czcionka - wielkość nie zmieniania i było widać gdzie dany okres a gdzie całkowity.
Jakiś efekt uboczny, nie wiem czemu to się obcina skoro jest jeszcze tyle miejsca. Poprawimy ;)
QLQ

klew wrote: Tue Oct 15, 2024 5:20 pm
shimano73 wrote: Tue Oct 15, 2024 4:32 pm A ja się pytam w jakim celu wyświetlane są wartości energii pobranej , zwróconej, biernej itd., z dokładnością do 5 miejsc po przecinku , przecież to się źle czyta i jeszcze te zera na końcu , nic nie wnoszą :? Spróbujcie przeczytać to nagłos 7070,40771 -> siedem tysięcy siedemdziesiąt i czterdzieści tysięcy siedemset siedemdziesiąt jeden stutysięcznych .
Według mnie wystarczyło by dwa miejsca , szkoda miejsca .
Chodziło o to, aby przynajmniej w jednym miejscu była dostępna wartość do ostatniego miejsca po przecinku, który wspiera supla.
Ktoś może chcieć to gdzieś odczytać.
Przykładowo włączasz jakieś małe obciążenie i chcesz widzieć, że coś się zlicza.
Ewentualne propozycje innego rozwiązania tego tematu są mile widziane
Też poprę zdanie @shimano78... po co tyle miejsc po przecinku w app.... jak ktoś potrzebuje to idzie do Cloud i tam sobie czyta / odczytuje przez api do innego wykorzystania. W aplikacji co najwyżej powinny być 2 miejsca po przecinku.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

QLQ wrote: Fri Oct 18, 2024 6:49 pm
shimano73 wrote: Tue Oct 15, 2024 4:32 pm A ja się pytam w jakim celu wyświetlane są wartości energii pobranej , zwróconej, biernej itd., z dokładnością do 5 miejsc po przecinku , przecież to się źle czyta i jeszcze te zera na końcu , nic nie wnoszą :? Spróbujcie przeczytać to nagłos 7070,40771 -> siedem tysięcy siedemdziesiąt i czterdzieści tysięcy siedemset siedemdziesiąt jeden stutysięcznych .
Według mnie wystarczyło by dwa miejsca , szkoda miejsca .
Chodziło o to, aby przynajmniej w jednym miejscu była dostępna wartość do ostatniego miejsca po przecinku, który wspiera supla.
Przykładowo włączasz jakieś małe obciążenie i chcesz widzieć, że coś się zlicza.
Też poprę zdanie @shimano78... po co tyle miejsc po przecinku w app.... jak ktoś potrzebuje to idzie do Cloud i tam sobie czyta / odczytuje przez api do innego wykorzystania. W aplikacji co najwyżej powinny być 2 miejsca po przecinku.
W cloud to nie jest wyświetlane
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
QLQ

klew wrote: Fri Oct 18, 2024 7:01 pm
QLQ wrote: Fri Oct 18, 2024 6:49 pm

W cloud to nie jest wyświetlane
No to właściwie chyba powinno być odwrotnie... w Cloud masa danych, które można pobrać przez api czy jakieś inne tam interfejsy....bo w app dla zwykłego użytkownika bez możliwości pobrania danych jak dla mnie nie ma sensu
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Podzielam zdanie @klew powinno być miejsce z taką precyzją, sam nieraz z tego korzystałem żeby sprawdzić czy jest pobór bez wypuszczania kilowatogodzin a jedynie watogodziny ;)
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

A ja popieram @QLQ
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

A ja, tak jak @Patryk, optuję za dodaniem opcji dla kanału.

Mamy już miejsce gdzie są ustawienia dla konkretnego kanału licznika energii, to wystarczy tam dodać kolejną opcję
np. 'Precyzja dla wartości mierzonej energii' ->
-,X dziesiętna
-,XX setna
...
MAX

Defaultowo powinno być tak jak jest od samego początku, czyli max, a kto chce mniej to ustawia mniej :)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Wiele rzeczy powinno być inaczej, a nie jest ;).
Jutro weźmiemy długą linę, zwolenników jednej opcji damy na prawo, drugiej na lewo i zobaczymy czyje argumenty są silniejsze ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Android”