Proponuje:
Dać w apce możliwość wyboru ilości miejsc po przecinku, i wtedy każdy ustawi sobie do własnych preferencji
Jakiś efekt uboczny, nie wiem czemu to się obcina skoro jest jeszcze tyle miejsca. PoprawimyLector wrote: Wed Oct 16, 2024 7:40 am Ale coś zmieniliście w tabelach u góry.
Teraz nie widać co jest gdzie.
Czcionka - wielkość nie zmieniania i było widać gdzie dany okres a gdzie całkowity.
Też poprę zdanie @shimano78... po co tyle miejsc po przecinku w app.... jak ktoś potrzebuje to idzie do Cloud i tam sobie czyta / odczytuje przez api do innego wykorzystania. W aplikacji co najwyżej powinny być 2 miejsca po przecinku.klew wrote: Tue Oct 15, 2024 5:20 pmChodziło o to, aby przynajmniej w jednym miejscu była dostępna wartość do ostatniego miejsca po przecinku, który wspiera supla.shimano73 wrote: Tue Oct 15, 2024 4:32 pm A ja się pytam w jakim celu wyświetlane są wartości energii pobranej , zwróconej, biernej itd., z dokładnością do 5 miejsc po przecinku , przecież to się źle czyta i jeszcze te zera na końcu , nic nie wnosząSpróbujcie przeczytać to nagłos 7070,40771 -> siedem tysięcy siedemdziesiąt i czterdzieści tysięcy siedemset siedemdziesiąt jeden stutysięcznych .
Według mnie wystarczyło by dwa miejsca , szkoda miejsca .
Ktoś może chcieć to gdzieś odczytać.
Przykładowo włączasz jakieś małe obciążenie i chcesz widzieć, że coś się zlicza.
Ewentualne propozycje innego rozwiązania tego tematu są mile widziane
W cloud to nie jest wyświetlaneQLQ wrote: Fri Oct 18, 2024 6:49 pmTeż poprę zdanie @shimano78... po co tyle miejsc po przecinku w app.... jak ktoś potrzebuje to idzie do Cloud i tam sobie czyta / odczytuje przez api do innego wykorzystania. W aplikacji co najwyżej powinny być 2 miejsca po przecinku.klew wrote: Tue Oct 15, 2024 5:20 pmChodziło o to, aby przynajmniej w jednym miejscu była dostępna wartość do ostatniego miejsca po przecinku, który wspiera supla.shimano73 wrote: Tue Oct 15, 2024 4:32 pm A ja się pytam w jakim celu wyświetlane są wartości energii pobranej , zwróconej, biernej itd., z dokładnością do 5 miejsc po przecinku , przecież to się źle czyta i jeszcze te zera na końcu , nic nie wnosząSpróbujcie przeczytać to nagłos 7070,40771 -> siedem tysięcy siedemdziesiąt i czterdzieści tysięcy siedemset siedemdziesiąt jeden stutysięcznych .
Według mnie wystarczyło by dwa miejsca , szkoda miejsca .
Przykładowo włączasz jakieś małe obciążenie i chcesz widzieć, że coś się zlicza.
No to właściwie chyba powinno być odwrotnie... w Cloud masa danych, które można pobrać przez api czy jakieś inne tam interfejsy....bo w app dla zwykłego użytkownika bez możliwości pobrania danych jak dla mnie nie ma sensuklew wrote: Fri Oct 18, 2024 7:01 pmW cloud to nie jest wyświetlaneQLQ wrote: Fri Oct 18, 2024 6:49 pmTeż poprę zdanie @shimano78... po co tyle miejsc po przecinku w app.... jak ktoś potrzebuje to idzie do Cloud i tam sobie czyta / odczytuje przez api do innego wykorzystania. W aplikacji co najwyżej powinny być 2 miejsca po przecinku.klew wrote: Tue Oct 15, 2024 5:20 pm
Chodziło o to, aby przynajmniej w jednym miejscu była dostępna wartość do ostatniego miejsca po przecinku, który wspiera supla.