tgaweda wrote: Tue Oct 22, 2024 8:43 pm
Pierwsza głowica - Radiator Controller Valve (RC) oraz Temperature Sensor (TS) skonfigurowane tak że RC Termometr główny = TS.
Dotarła do mnie dziś druga głowica - (RC), kupiona na popularnym serwisie aukcyjnym. Parowanie z Box'em przebiegło bezproblemowo. Skonfigurowana tak że RC Termometr główny = RC. Zaobserwowałem jej dziwne(?) zachowanie - wewnętrzny termometr samoczynnie nie zmieniał odczytów. Odczyt zmieniał się w momencie kiedy "zmusiłem" zawór do wysterowania zwiększając lub zmniejszając zadaną temperaturę. W przypadku pierwszej głowicy tak się nie działo.
Wpadłem na pomysł, żeby usunąć wszystko z clouda i zarejestrować urządzenia jeszcze raz ... i zaczęły się schody.
RC, która miała przypisany TS nie jestem w stanie ponownie dodać do Box'a. Przywróciłem ustawienia, przywróciłem oprogramowanie głowicy i nic. Cały czas po założeniu baterii otrzymuje pojedynczy sygnał dźwiękowy, co wskazuje na to, że głowica jest skojarzona z innym urządzeniem. Czy muszę poczekać parę godzin aż głowica "zapomni" to przypisanie wykonane wcześniej w Supla tak jak jest to przypadku zmiany ustawienia Termometru głównego z TS na wewnętrzny RC?
Ogólnie obecnie RC przestaje raportować swój pomiar, gdy ma ustawiony pomiar temperatury z zewnątrz. Dopiero po kilku godzinach od usunięcia zewnętrznego termometru, wróci do własnych pomiarów.
Urządzenia Auraton Smart nie parują się ponownie z już sparowanych urządzeniem. Usunięcie RC po stronie Boxa powoduje, że tylko Box o nim zapomina. Aby sparować ponownie, trzeba też usunąć Boxa z RC - w instrukcji głowicy jest opisane jak to zrobić - trzeba trzymać przycisk i w tym czasie włożyć baterię do RC. U mnie nie za każdym razem to działało, ale po kilku próbach zawsze się udawało.