Pomiar przy grzejniku zawsze będzie zawyżony dlatego stosuje się dodatkowy termometr (TS) lub termostat (HM).Bartoni wrote: Wed Oct 23, 2024 8:21 pm[email protected] wrote: Wed Oct 23, 2024 6:53 pmGłowica mierzy temperaturę powietrza w miejscu montażu czyli kilka cm od grzejnika. Do sterowania można wykorzystać temperaturę głowicy lub zastosować dodatkowy termometr lub termostat. Obecnie można użyć tylko urządzeń Auraton Smart.Bartoni wrote: Wed Oct 23, 2024 6:47 pm Głowica ma w sobie czujnik temperatury? On mierzy temperature pomieszczenia czy temperature cieczy która przepływa? Do tej głowicy muszę mieć jakieś dodatkowe czujniki temperatury? Muszą być od auraton czy dowolne?
Czy ta temperatura nie jest zawyżona z powodu bliskiego montażu głowicy od grzejnika?
Będzie niedługo możliwość używania innych urządzeń jako dodatkowy termometr?
Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
[email protected]
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 18 times
-
QLQ
Jaki jest mega największy mankament tego systemu- nie ma prądu to nie ma nic. Ok możemy zdjąć obudowę glowicy grzejnika i się otworzy na max .... a jak jest z innymi akurtatorami?
System jest ok jak jest wifi i sterowanie. Ale jak zmienić nastawy glowicy jak nie mamy zasilania/ połączenia bramki...
System jest ok jak jest wifi i sterowanie. Ale jak zmienić nastawy glowicy jak nie mamy zasilania/ połączenia bramki...
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Sory ale w dzisiejszych czasach nie ma prądu = nie ma ogrzewania. Nie działają piece gazowe, przy zwykłych piecach nie działają pompki CO, w blokach nie działają pompy na węźle itd. Dlatego uważam że akurat sterowanie z Supli przy braku prądu to najmniejszy problem.QLQ wrote: Fri Oct 25, 2024 5:58 pm Jaki jest mega największy mankament tego systemu- nie ma prądu to nie ma nic. Ok możemy zdjąć obudowę glowicy grzejnika i się otworzy na max .... a jak jest z innymi akurtatorami?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
QLQ
Czyli prawdę mówiąc jesteśmy w "cza.......j d......ie"robertklepacki94 wrote: Fri Oct 25, 2024 6:02 pmSory ale w dzisiejszych czasach nie ma prądu = nie ma ogrzewania. Nie działają piece gazowe, przy zwykłych piecach nie działają pompki CO, w blokach nie działają pompy na węźle itd. Dlatego uważam że akurat sterowanie z Supli przy braku prądu to najmniejszy problem.QLQ wrote: Fri Oct 25, 2024 5:58 pm Jaki jest mega największy mankament tego systemu- nie ma prądu to nie ma nic. Ok możemy zdjąć obudowę glowicy grzejnika i się otworzy na max .... a jak jest z innymi akurtatorami?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Gitman
Zależy kto
u mnie co prawda pompka jest założona ale bez niej grawitacja działa
także jak będzie blackout to zapraszam do mnie chłopaki na rozgrzanie się a i niech każdy że sobą weźmie po worku groszku dla wsadu 
-
[email protected]
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 18 times
Jeśli nie ma prądu to i tak wiele urządzeń nie pracuje ale jeśli ktoś połączył bezpośrednio termostat z głowicą to po zaniku zasilania bramki elementy przełączą się na łączność zapasową (bezpośrednią) i wówczas będzie można sterować głowicą za pomocą termostatu. Dla przypomnienia jedno i drugie urządzenie pracuje na baterie. Czas przełączenia do godziny.QLQ wrote: Fri Oct 25, 2024 6:12 pmCzyli prawdę mówiąc jesteśmy w "cza.......j d......ie"robertklepacki94 wrote: Fri Oct 25, 2024 6:02 pmSory ale w dzisiejszych czasach nie ma prądu = nie ma ogrzewania. Nie działają piece gazowe, przy zwykłych piecach nie działają pompki CO, w blokach nie działają pompy na węźle itd. Dlatego uważam że akurat sterowanie z Supli przy braku prądu to najmniejszy problem.QLQ wrote: Fri Oct 25, 2024 5:58 pm Jaki jest mega największy mankament tego systemu- nie ma prądu to nie ma nic. Ok możemy zdjąć obudowę glowicy grzejnika i się otworzy na max .... a jak jest z innymi akurtatorami?
System jest ok jak jest wifi i sterowanie. Ale jak zmienić nastawy glowicy jak nie mamy zasilania/ połączenia bramki...![]()
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja przy pompie ciepła jestem zaopatrzony w agregat 5KW także również zapraszam ale z BP95 lub butlą z gazemGitman wrote: Fri Oct 25, 2024 6:52 pm Zależy kto![]()
także jak będzie blackout to zapraszam do mnie chłopaki na rozgrzanie się a i niech każdy że sobą weźmie po worku groszku dla wsadu
![]()
Niestety jesteśmy w dzisiejszych czasach uzależnieni od dostaw energii.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Dokładnie ja miałem grawitację ale zachciało się komfortu i trochę mniej zaglądania do kotłowni i teraz jest co jest mam bufor i niestety trzeba jeszcze dokupić awaryjne zasilanierobertklepacki94 wrote: Fri Oct 25, 2024 7:17 pmJa przy pompie ciepła jestem zaopatrzony w agregat 5KW także również zapraszam ale z BP95 lub butlą z gazemGitman wrote: Fri Oct 25, 2024 6:52 pm Zależy kto![]()
![]()
![]()
![]()
Niestety jesteśmy w dzisiejszych czasach uzależnieni od dostaw energii.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton