Nawet jeśli zrezygnujemy z baterii, to pozostaje wykrzyknik, który pojawia się przy słabej baterii oraz różnych innych możliwych "problemach". W detalach też będzie informacja, ale wydaje mi się, że dużo lepiej mieć to na liście, ale jak to zawsze bywa, potrzebne są jakieś kompromisy. Jeszcze raz podkreśle, mimo, ze to wizualnie wygląda na większe, to wielkość belki nie uległa zmianieRobert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 1:24 pm Zastanawiam się w takiej sytuacji, czy ta ikona baterii nie powinna być tylko w szczegółach kanału? Tylko nie każdy kanał ma szczegóły, ale podobno każdy kanał ma mieć widok szczegółowy.
[A] Wersja 24.11 -> 24.12
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
-
mipolansk
Android wprowadza jednostkę wielkości DP (Density-independent pixels). Jest ona zależna od gęstości ekranu i jej zadaniem jest sprawienie, aby dla różnych gęstości pikseli, wielkość widzialnego elementu była zawsze zbliżona. Jeżeli mówimy o jednym telefonie to możemy przyjąć dla uproszczenia, że rozmiar jest w pikselach, bo tam wielkość piksela się nie zmieni. Rozmiar belki standardowej (średniej) to 120 dp, rozmiar małej belki to 60% ,a dużej to 150% wielkości standardowej. I dla tych stałych wysokości staram się upchać zawartość.YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 1:42 pm dynamicznnie ustala sie rozmiar w zaleznosci od rozdzielczosci ekranu?
-
mipolansk
To jeszcze inna propozycja. Tylko dla największej belki zostawiam jedno pod drugi, a dla małej i średniej obok siebie, ale rezygnujemy ze stałej wielkości ikony. Ikony będą miały taki rozmiar na ile zostanie miejsca:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
-
Patryk
Bo wtedy nie było by problemu z największą belką:mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 3:00 pmNie wiem po co zaczynać dyskusje o wysokości, jak problem jest w szerokości. Ale oczywiście możemy podyskutować, tylko to nie pomoże mi w rozwiązaniu problemu![]()
viewtopic.php?p=189609#p189609
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Na Galaxy S24 na kanale T/H nie pokazuje baterii (na żadnym rozmiarze belki):
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Cześć a co.masz za termometry bo ja mam 3 sztuki i tylko na jednym pokazuje. Wiec tez się zastanawiałem z czego to wynika.Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 3:31 pm Na Galaxy S24 na kanale T/H nie pokazuje baterii (na żadnym rozmiarze belki):
Screenshot_20241108_142936_SUPLA.jpg
https://pietras-81.aqi.eco/
-
mipolansk
Co się kryje pod tym T/H? Podejrzewam że urządzenie czegoś nie wysyłaRobert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 3:31 pm Na Galaxy S24 na kanale T/H nie pokazuje baterii (na żadnym rozmiarze belki):