Dalsza rozbudowa systemu ;)
-
przemekbial
- Been thanked: 1 time
Hej. W ramach dokładania kolejnych urządzeń, chciałbym dołożyć czujnik temperatury na podgrzewacz w kotle olejowym De Dietrich. Tak jak na zdjęciu widać, jest tam już jeden czujnik fabryczny (biały) i czy mogę dołożyć Suplowy wyprowadzony z Sonoffa Basic R2? One mogą się tak stykać w tym miejscu?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie używaj Sonof-a zasilanego 230V tam gdzie może się fizycznie łączyć np. przez termometr z metalowymi elementami lub innymi urządzeniami. Już były przypadki przebicia i komuś np. sfajczyło automatykę bramy. To możesz mieć przebicie przez termometr.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Do THW-01 możesz podłączyć DS18B20 (ten który masz z sonoffa) na kabelku. THW wieszasz w pomieszczeniu (kotłowni), a w podgrzewaczu montujesz DS, dokładnie tak jak na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu. Masz przy okazji pomiar temperatury i wilgotności w kotłowni.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Do THW-01 możesz podłączyć do 4 szt. DS18B20. Te DS'y co masz zamontowane na rurach to do czego masz podłączone? Też do sonoff basic?
I najważniejsze pytanie - czy chcesz tylko odczytywać temperatury, czy chcesz także sterować na podstawie temperatur?
I najważniejsze pytanie - czy chcesz tylko odczytywać temperatury, czy chcesz także sterować na podstawie temperatur?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
przemekbial
- Been thanked: 1 time
Tak, one są podłączone do Sonoff Basic. Tylko odczyt temperatur.Robert Błaszczak wrote: Sun Nov 10, 2024 10:28 am Do THW-01 możesz podłączyć do 4 szt. DS18B20. Te DS'y co masz zamontowane na rurach to do czego masz podłączone? Też do sonoff basic?