Wprowadzenie takich dni wolnych zautomatyzuje nie tylko ustawienia temperatury w termostatatach, ale także harmonogramy, gdzie często są odpalane różne sceny właśnie w takie dni
Co Wy na to?
Nie do konca. Jeśli chodzi o ogrzewanie i termostaty to taka funkcjonalność istnieje: mam Honeywell Evohome, Danfoss ECL 310, Devireg Smart - każde z tych urządzeń ma możliwość użycia w dowolnym momencie innych od podstawowego tygodniowego harmonogramu zdefiniowanych czy to przez użytkownika czy fabrycznie nastaw typu "dzień wolny", "święto", "urlop"Robert Błaszczak wrote: Tue Nov 12, 2024 8:47 am To jest problem praktycznie wszystkich systemów automatyki domowej. Jeśli w Supli byłoby coś takiego, to byłby to chyba pierwszy system z taką funkcją.
Jaki system Danfossa? Bo Danfoss Link oraz w Danfoss Ally jest tylko tryb Wakacje, czyli wyłączenie ogrzewania.djalex wrote: Tue Nov 12, 2024 10:29 am Nie do konca. Jeśli chodzi o ogrzewanie i termostaty to taka funkcjonalność istnieje: mam Honeywell Evohome, Danfoss ECL 310, Devireg Smart - każde z tych urządzeń ma możliwość użycia w dowolnym momencie innych od podstawowego tygodniowego harmonogramu zdefiniowanych czy to przez użytkownika czy fabrycznie nastaw typu "dzień wolny", "święto", "urlop"
Devireg Smart - system Danfossa do ogrzewania elektrycznego. Danfoss ECL310 to sterownik węzła cieplnego. Honeywell to sterowanie wielostrefowe przy użyciu elektronicznych głowic - odpowiednik wałkowanego od jakiegoś czasu Auratona.Robert Błaszczak wrote: Tue Nov 12, 2024 11:20 amJaki system Danfossa? Bo Danfoss Link oraz w Danfoss Ally jest tylko tryb Wakacje, czyli wyłączenie ogrzewania.djalex wrote: Tue Nov 12, 2024 10:29 am Nie do konca. Jeśli chodzi o ogrzewanie i termostaty to taka funkcjonalność istnieje: mam Honeywell Evohome, Danfoss ECL 310, Devireg Smart - każde z tych urządzeń ma możliwość użycia w dowolnym momencie innych od podstawowego tygodniowego harmonogramu zdefiniowanych czy to przez użytkownika czy fabrycznie nastaw typu "dzień wolny", "święto", "urlop"