Zasuplowana bramka Sonoff RF Bridge - pytania
Po podpięciu nie świeci dioda, nie reaguje na nic, w cloud nie połączona. Otworzyłem. jest jeden kondensator elektrolityczny ale nie wygląda na spuchnięty..djalex wrote: Fri Nov 15, 2024 7:03 pm Zobacz czy nie przełączyła się przypadkiem w tryb konfiguracyjny.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
A sprawdziłeś czy rozgłasza swoją sieć? Jeśli nie to znaczy że coś z bramką jest nie tak.mmiikk wrote: Sat Nov 16, 2024 12:33 pmPo podpięciu nie świeci dioda, nie reaguje na nic, w cloud nie połączona. Otworzyłem. jest jeden kondensator elektrolityczny ale nie wygląda na spuchnięty..djalex wrote: Fri Nov 15, 2024 7:03 pm Zobacz czy nie przełączyła się przypadkiem w tryb konfiguracyjny.
-
rokoshewsky
Mam bramke w wersji 2.2. Wrzuciłem wygenerowany firmware, zrobilem mostki dla Tx i Rx z rezystorami plus odpowiednia ciecia na plytce zgodnie z poradnikiem. Robie proby i nie mam zadnego detekcji kodow. Podlaczylem oscyloskop do GPIO4 na ESP i widze transmisje w momencie nacisniecia pilota ale jak wspomnialem komunikat 'Brak kodow'. Co robie nie tak ? Czy pilot musi wyslac jakas odpowiednia sekwencje aby byc rozpoznanym do jakiejkolwiek akcji ?
Jedyne co podejrzewam to to, ze testuje rozne piloty znalezione w domu lecz zaden z nich nie nazywa sie 'Sonoff compatible'
Jakies sugestie Panowie ?
Jarek
Jedyne co podejrzewam to to, ze testuje rozne piloty znalezione w domu lecz zaden z nich nie nazywa sie 'Sonoff compatible'
Jakies sugestie Panowie ?
Jarek
-
local
W ustawieniach "Inne" masz TX - D1 i RX - D2 ? Co to za piloty ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
rokoshewsky
Dokładnie tak. Tak jak wspomniałem, widzę transmisję na oscyloskopie na GPIO4 po naciśnięciu pilota. Jak sądzę, po prostu trafiłem na 3 wygrzebane piloty z kodem zmiennym. Mam już na paczkomacie piloty ze stałym kodem opisane jako zgodne z Sonoff. Jutro odbiorę, sprawdzę i wrzucę info z rezultatami.local wrote: Sat Nov 16, 2024 7:08 pm W ustawieniach "Inne" masz TX - D1 i RX - D2 ? Co to za piloty ?
Jarek