Pzem 004-t
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja dziękuję. Jak czegoś nie potrzebuję, to tego nie potrzebuję. To nie cena urządzeń jest dla mnie problemem, tylko brak wewnętrznej motywacji przy jednoczesnym braku czasu
Już kilka razy otrzymałem tego typu przesyłki i to nic nie zmieniło - tylko sprzęt leży i się kurzy
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja ma prostrze rozwiązanie, załóż es,kę potrujną na wszystkie PZEM i probelm się rozwiążę bo jak spadnie zasilanie z ESP to napewno cały moduł będzie ofline 
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Jarek1988
Więc ja się dopisuje do listy osób, która chce Cie zmotywować klew. 
Podejrzewam, że jest zdecydowanie więcej "Suplowiczów", którzy byliby potrzebni do zmotywowania Ciebie @klew, ale poddali się, bo problemy ich (nas) przerosły. Swoją propozycją - myślę - sprowokujesz też ich teraz do wyciągnięcia z szuflady PZEM-ów.
U mnie działają dwa układy; jeden jednofazowy i jeden trójfazowy (wszystkie piny osobno), i po ostatniej aktualizacji (Firmware: GG v24.10.27) wygląda to dobrze, ale jakoś specjalnie ich nie "katowałem". Mam jeszcze kilka modułów czekających w kolejce.
Niestety, teraz nie mam czasu na testy i nie próbuję alternatywnych wariantów, więc cała nadzieja w Tobie i innych użytkownikach PZEM-ów.
Wiem, że czas nie jest z gumy, ale skoro postawiłeś warunek, to może tych "ujawnionych dwudziestu użytkowników PZEM-ów" pomoże znaleźć ten czas.
Dziękujęklew wrote: Sat Nov 23, 2024 10:13 pm Dorzuciłem zmiany do s-d. Także o ile GG używa czujników PZEM bezpośrednio z s-d, to po aktualizacji s-d w GG powinno to zacząć działać.
Muszę czekać na wydanie nowego wydania Supla Device, czy mogę to ręcznie zaktualizować?