Powiadomienia na własnej instalacji

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Nie mamy planu na 2025.
Może się to uda zrobić, może nie - nie wiem.
Na pewno jest to ważny temat, który w końcu będzie zrobiony.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

klew wrote: Sat Nov 23, 2024 10:54 am Jeśli chciałbyś gdzieś stworzyć i utrzymywać taką listę, to mogłoby trochę pomóc.
Jak odezwiesz się raz na 2-3 tygodnie, to możemy zrobić update
Mogę pomóc , github lub post na forum ?
Raz na miesiąc jak kończycie wersję czy faktycznie częściej ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

[email protected] wrote: Sat Nov 23, 2024 12:53 pm
Mogę pomóc , github lub post na forum ?
Raz na miesiąc jak kończycie wersję czy faktycznie częściej ?
W zasadzie jakkolwiek. Coś co będzie działać ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
edm
Been thanked: 2 times

Ponownie zapytam o powiadomienia na własnym serwerze supla.
Powiadomienia to kluczowa funkcja. Bez niej utrzymywanie własnej instalacji trochę mija się z celem.
Moje Rpi 3B+ zakończyło żywot. Z powodzeniem testowo uruchomiłem w docker, supla i suplascripts na Openwrt 25.12 na mini komputerze x86/64. Który realizuje również inne usługi.
Docelowo myślę nabyć nowy mini pc x86/64 na którym działałaby supla i suplascripts. Stąd pytanie czy doczekamy się powiadomień?.
Jakby powiadomień miałoby nie być to się kilka razy zastanowię czy jest sens inwestować. Proszę o konkretną odpowiedź.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Powiadomienia kiedyś się pojawią ale kiedy to nie mam pojęcia. Obecnie jesteśmy przytłoczeni innymi tematami.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Dzisiaj przyszedł mi pomysł, który mógłby przyśpieszyć sprawę. Weryfikuję... Kto wie.... może uda się to w końcu popchnąć.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
maarekk

edm wrote: Wed Jan 21, 2026 2:16 pm Ponownie zapytam o powiadomienia na własnym serwerze supla.
Powiadomienia to kluczowa funkcja. Bez niej utrzymywanie własnej instalacji trochę mija się z celem.
Moje Rpi 3B+ zakończyło żywot. Z powodzeniem testowo uruchomiłem w docker, supla i suplascripts na Openwrt 25.12 na mini komputerze x86/64. Który realizuje również inne usługi.
Docelowo myślę nabyć nowy mini pc x86/64 na którym działałaby supla i suplascripts. Stąd pytanie czy doczekamy się powiadomień?.
Jakby powiadomień miałoby nie być to się kilka razy zastanowię czy jest sens inwestować. Proszę o konkretną odpowiedź.
A powiadomienia z Pushover nie są rozwiązaniem na chwilę obecną?
edm

maarekk wrote: Thu Jan 22, 2026 9:06 am A powiadomienia z Pushover nie są rozwiązaniem na chwilę obecną?
Używasz czy to taka luźna myśl?. Przejrzałem supla cloud i nie widzę tu takiej możliwości.
Wiem, że Pushover może być wkompilowany w firmware urządzenia np. GG i może wtedy jest to możliwe. Jednak generalnie nie korzystam z softu GG. Niby w suplascripts jest taka możliwość (nie testowałem), ale nie chcę tego robić na około. Tym bardziej że to co już mam powiązane z suplascripts to proteza i działa z opóźnieniem.
pzygmunt wrote: Wed Jan 21, 2026 4:00 pm Dzisiaj przyszedł mi pomysł, który mógłby przyśpieszyć sprawę. Weryfikuję... Kto wie.... może uda się to w końcu popchnąć.
Pozostaje mieć nadzieję że pomysł jest trafiony i uda się to wdrożyć.
maarekk

edm wrote: Fri Jan 23, 2026 6:52 pm
maarekk wrote: Thu Jan 22, 2026 9:06 am A powiadomienia z Pushover nie są rozwiązaniem na chwilę obecną?
Używasz czy to taka luźna myśl?. Przejrzałem supla cloud i nie widzę tu takiej możliwości.
Wiem, że Pushover może być wkompilowany w firmware urządzenia np. GG i może wtedy jest to możliwe. Jednak generalnie nie korzystam z softu GG. Niby w suplascripts jest taka możliwość (nie testowałem), ale nie chcę tego robić na około. Tym bardziej że to co już mam powiązane z suplascripts to proteza i działa z opóźnieniem.
pzygmunt wrote: Wed Jan 21, 2026 4:00 pm Dzisiaj przyszedł mi pomysł, który mógłby przyśpieszyć sprawę. Weryfikuję... Kto wie.... może uda się to w końcu popchnąć.
Pozostaje mieć nadzieję że pomysł jest trafiony i uda się to wdrożyć.
Używam, głównie do czujki ruchu. Ale można też do powiadomień włączono/wyłączono ( obsługa kotła )... Czujki zigbee przez bramkę... Opóźnienie 3sek?... od zdarzenia... to według mnie nic... chyba, że system alarmu w banku :) , zresztą powiadomienia z chmury supli teź nie mają prędkości światła... Dla mnie działa spoko... i pozwala spokojnie czekać na firmowe.
edm

maarekk wrote: Sat Jan 24, 2026 11:41 am Używam, głównie do czujki ruchu. Ale można też do powiadomień włączono/wyłączono ( obsługa kotła )... Czujki zigbee przez bramkę... Opóźnienie 3sek?... od zdarzenia... to według mnie nic... chyba, że system alarmu w banku :) , zresztą powiadomienia z chmury supli teź nie mają prędkości światła... Dla mnie działa spoko... i pozwala spokojnie czekać na firmowe.
Doprecyzuj proszę. Do pushover używasz suplascripts?. Pytałem Ai o pushover w supla. I namiętnie kieruje mnie do supla cloud. Tyle że ja tu nie widzę takiej możliwości. Co prawda o suplascripts też wspomina, ale to inny temat.

Return to “Ogólna dyskusja”