viewtopic.php?t=13438&start=610
W czym jest problem. Może warto przekazać jakieś środki na ten cel, wesprę na ile mogę.
Jako ciekawostka w komentarzu do niefortunnego doboru słów ,bo rozumiem co chcesz powiedzieć, że koszty są duże.pzygmunt wrote: Fri Nov 22, 2024 3:52 pm Problem jest w braku zasobów.
"Może warto przekazać jakieś środki na ten cel" to nie jest takie proste. Obecna ilość zadań wychodzi poza możliwości naszego zespołu. Oznacza to, że należałoby zatrudnić kolejną osobę, którą należy wdrożyć w projekt, a później utrzymać. To jest pokaźna inwestycja.
To chodziło o koszty wdrożenia i utrzymania nowej osoby[email protected] wrote: Fri Nov 22, 2024 4:05 pmJako ciekawostka w komentarzu do niefortunnego doboru słów ,bo rozumiem co chcesz powiedzieć, że koszty są duże.pzygmunt wrote: Fri Nov 22, 2024 3:52 pm Problem jest w braku zasobów.
"Może warto przekazać jakieś środki na ten cel" to nie jest takie proste. Obecna ilość zadań wychodzi poza możliwości naszego zespołu. Oznacza to, że należałoby zatrudnić kolejną osobę, którą należy wdrożyć w projekt, a później utrzymać. To jest pokaźna inwestycja.
Zabrzmiałeś jak mój znajomy z pracy :
- mamy roboty na następne 3 lata
- Ja i mój zespół : to może pomożemy wam i zrobimy za was jakiś feature którego potrzebujemy?
- nieeee bo to trzeba będzie przetestować i utrzymywać ...
- Ja : ... Czyli lepiej nic nie robić ?
- Tak
Wiem dobrze o co chodziłoklew wrote: Fri Nov 22, 2024 4:29 pmTo chodziło o koszty wdrożenia i utrzymania nowej osoby[email protected] wrote: Fri Nov 22, 2024 4:05 pmJako ciekawostka w komentarzu do niefortunnego doboru słów ,bo rozumiem co chcesz powiedzieć, że koszty są duże.pzygmunt wrote: Fri Nov 22, 2024 3:52 pm Problem jest w braku zasobów.
Zabrzmiałeś jak mój znajomy z pracy :
- mamy roboty na następne 3 lata
- Ja i mój zespół : to może pomożemy wam i zrobimy za was jakiś feature którego potrzebujemy?
- nieeee bo to trzeba będzie przetestować i utrzymywać ...
- Ja : ... Czyli lepiej nic nie robić ?
- Tak
Może ma to sens. Sprecyzuj proszę, wszystkie funkcje w/w są w oficjalnej chmurze, a na prywatnej instalacji tego nie ma?. Wiedziałem tylko o powiadomieniach...klew wrote: Fri Nov 22, 2024 5:46 pm Może ciekawa byłaby ankieta z takimi zaległymi tematami. Ciekawe co by zebrało najwięcej głosów: powiadomienia, termostat różnicowy, autokalibracja rolet dla DIY, timery w cloud, ulepszone sterowanie dimmerów i RGB (ustawianie jasności/koloru bez włączania), harmonogramy w apkach, itd
Temat poruszany wiele razy. Każda próba zrobienia roadmapy kończyła się tym, że rzeczy i tak były robione inaczej, bo prace są układane inaczej.[email protected] wrote: Fri Nov 22, 2024 5:40 pm Zróbcie proszę Road mapę na kolejny rok to będzie jasne co będzie a czego nie