Parowanie Heath monitora z radiator controller

Sl64

Ustawienia monitora
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Sl64

Tymi ustawieniami kontroler jest teraz wyłączony. O co tu chodzi. Dlaczego kontroler jest wyłączony?
Sl64

Jeszcze taki zrzut
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Wyłącz w przeglądarce tłumaczenie strony na polski.
W dolnym prawym rogu strony ustaw sobie język na polski.
Te automatyczne tłumaczenia powodują, że cloud źle działa.

Jeśli głowica jest offline (na czerwono) to spróbuj jej wyciągając baterię i włożyć ponownie - powinna od razu się odezwać do boxa I zmienić na zielono.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
pzygmunt

Sl64 wrote: Fri Nov 29, 2024 11:02 pm Jeszcze raz
Heat monitor Termostat
I tu takie zależności
Termometr główny
Heat monitor
Termostat nadrzędny dla kanału
Radiator

I dalej
Radiator
Termometr główny
Heat monitor
Termostat nadrzędny
Heat monitor

Tak teraz mam zapisane
Źle. Ustawiasz termostat nadrzędny tylko w głowicy i to powoduje, że nadrzędny kontroluje podrzędne. Wyłącz tłumaczenia. Zmień język na Polski w UI. Użyj przeglądarki na PC bo z tel możesz się nie odnaleźć.
Sl64

Nie mogę uaktywnić kontrolera jest na czerwono. Wyjąłem baterię na chwil3 i nic, przywróciłem do ustawień fabrycznych i tes nic nadal na czerwono. Głowica pulsuje z przerwami na czerwono wydając 3 krótkie dziwięki przerwa 3 sekundowa i znowu. Nie mog3 w niej nic zmienif bo jest informacja o niedostępnym kanale.
Sl64

Przeszedłem na komputer, w ustawieniach w języku wyłączyłem proponuj tłumaczenie stron, które nie są w języku w którym czytam. W preferowane j3zyki zostawiłem polski, resztę usunąłem.
klew

Jeśli zresetowałeś głowicę do ustawień fabrycznych, to też odłączyłeś ją od Boxa. Musisz teraz usunąć głowicę z Boxa (przycisk usuń w cloud) i sparować głowicę ponownie
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Sl64

Usunąłem i zainstalowałem ponownie i chyba jest ok. Dziękuję bardzo za pomoc i rady poparte wielkq cierpliwością. Swoją drogą myślałem że system jest bardziej intuicyjny ale jest ok. z fachową i życzliwą pomocą chyba dałem radę. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
pzygmunt

Niestety często chcąc zaoferować użytkownikom więcej możliwości konfiguracji wiąże się to ze wzrostem poziomu skomplikowania. Niemniej jednak jak już się przebrnie przez pierwsze zawiłości to później jest już z górki.

Return to “AURATON Radiator Controller”