Auraton - Porady Waldka z technicznego

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

[email protected] wrote: Sun Nov 24, 2024 10:48 am Robert mógłbyś pracować jako dyrektor w niejednym MEC - ślij CV-ki 💪 Gratuluję imponującej wiedzy na temat budynków zamieszkania zbiorowego.
Kocham pracę w IT i nie zamienię jej na żadne dyrektorskie gabinety :lol: :mrgreen: :)
A tak na marginesie to przez pewien czas kooperowałem z Dalkią Poznań (obecnie Veolia Energia Poznań). Robiliśmy wspólne projekty informatyczne związane z bezprzewodowym odczytem liczników ciepła.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

SOYER wrote: Sun Nov 24, 2024 9:26 am
[email protected] wrote: Sat Nov 23, 2024 3:47 pm Zgodnie z Waszymi sugestiami od czwartku dorzucamy do Boxów taki zbiór porad. Co o tym myślicie? Czy coś jeszcze byście dodali? 🙂Box and leaflet.jpgInfografika do AURATON Box (175 x 260 mm)-1.pdf
Świetny pomysł, cieszy, że firma poważnie traktuje swoich klientów, nie zostawiając ich z poleceniem „poszukajcie sobie”. Oby inni brali przykład. Brawo.
Dzięki serdeczne. Myślimy już nad innymi scenariuszami/konfiguracjami.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Szybka propozycja porad Waldka dla mieszkańców budynków wielorodzinnych.
wersja-dla-budynkow-wielorodzinnych.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@[email protected] wczoraj poprzez niezdarność mojego znajomego naradził się jeszcze jeden mały pomysł :D

Aby dodać jeszcze jedną ,,chmurkę'' o nazwie aktualizacja:) Wczoraj znajomy uruchamiał samodzielnie bramkę i pare głowic i nie wiedział że po poprawnym połaczeniu i ustawieniu HM i RC zaczną się aktualizować --> czytaj dziwnie zachowywać :D I nie wiedząć czemu co chwile chciał je przywracać do ustawień fabrycznych aż wieczorem zadzwonił do mnie i się dowiedział jak wyglada sytuacja :lol: :lol:

Pewnie w instrukcji jest to gdzieś zawarte , ale można by dodać jedna zndanie na samym początku że po pierwszym poprawnym uruchomieniu urządzenia bedą się po koleji aktualizować i należy im dać czas na ustabilizowanie działa.

Co wy na to ? :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
[email protected]

robertklepacki94 wrote: Wed Dec 04, 2024 9:10 am @[email protected] wczoraj poprzez niezdarność mojego znajomego naradził się jeszcze jeden mały pomysł :D

Aby dodać jeszcze jedną ,,chmurkę'' o nazwie aktualizacja:) Wczoraj znajomy uruchamiał samodzielnie bramkę i pare głowic i nie wiedział że po poprawnym połaczeniu i ustawieniu HM i RC zaczną się aktualizować --> czytaj dziwnie zachowywać :D I nie wiedząć czemu co chwile chciał je przywracać do ustawień fabrycznych aż wieczorem zadzwonił do mnie i się dowiedział jak wyglada sytuacja :lol: :lol:

Pewnie w instrukcji jest to gdzieś zawarte , ale można by dodać jedna zndanie na samym początku że po pierwszym poprawnym uruchomieniu urządzenia bedą się po koleji aktualizować i należy im dać czas na ustabilizowanie działa.

Myślę, że to dobry pomysł, aby zrobić osobny rozdział: „Aktualizacja oprogramowania urządzeń” i opisać tam to o czym mówisz oraz kolejne kroki przeprowadzania aktualizacji bramki. Przedyskutujemy to.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

[email protected] wrote: Wed Dec 04, 2024 5:08 pm
robertklepacki94 wrote: Wed Dec 04, 2024 9:10 am @[email protected] wczoraj poprzez niezdarność mojego znajomego naradził się jeszcze jeden mały pomysł :D

Myślę, że to dobry pomysł, aby zrobić osobny rozdział: „Aktualizacja oprogramowania urządzeń” i opisać tam to o czym mówisz oraz kolejne kroki przeprowadzania aktualizacji bramki. Przedyskutujemy to.
Tutaj chodzi o to że po pierwszym podłączeniu i dodaniu urządzeń, z reguły najpierw kilka minut wszystko będzie się aktualizować.
To zachowanie budzi niepokój (nie wiadomo co się dzieje) i chodziło o jego opisanie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

klew wrote: Wed Dec 04, 2024 6:05 pm
[email protected] wrote: Wed Dec 04, 2024 5:08 pm

Tutaj chodzi o to że po pierwszym podłączeniu i dodaniu urządzeń, z reguły najpierw kilka minut wszystko będzie się aktualizować.
To zachowanie budzi niepokój (nie wiadomo co się dzieje) i chodziło o jego opisanie
Właśnie chodziło mi o to, żeby opisać to co „budzi niepokój” u niektórych w czasie gdy urządzenia robią sobie update softu i przy okazji opisać też jak przeprowadzić update bramki, gdy pojawi się nowa wersja softu.
Tuti
Been thanked: 1 time

Robert Błaszczak wrote: Sun Nov 24, 2024 11:55 am Szybka propozycja porad Waldka dla mieszkańców budynków wielorodzinnych.

Jak rozumiem, można korzystać z samej głowicy, z jej pomiaru temperatury, jak rownież ew. z innych termometrów w Supli, np. MiThermometer2 z custom firmware?
lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Tuti wrote: Sun Dec 15, 2024 4:52 pm
Robert Błaszczak wrote: Sun Nov 24, 2024 11:55 am Szybka propozycja porad Waldka dla mieszkańców budynków wielorodzinnych.

Jak rozumiem, można korzystać z samej głowicy, z jej pomiaru temperatury, jak rownież ew. z innych termometrów w Supli, np. MiThermometer2 z custom firmware?
Nie, na ten moment tylko z czujników Auratona dodanych do Boxa.
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
Tuti
Been thanked: 1 time

OK, czy zatem są plany wykorzystania termometrów z Supla Device?

Return to “Ogólna dyskusja”