Ściemnacz listwy LED 12 V
-
QLQ
co robię nie tak ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
QLQ
mam takie esp, coś nie tak podłączam ? VCC do VCC - czy gdzieś jeszcze ma być np na RST?: GND na GND czy gdzieś jeszcze ? jak np na GPIO15 jak ESP07? Możecie pomóc bo zaraz coś mnie trafi podłączyłem jak na foto przylutowanych kabli (płytka esp ma o jedno złacze więcej jak poniżej):
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
slawek
Na EN musi być pullup, na RST też wskazany, GPIO15 - niski (chyba)
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
QLQ
Na RST to na 100%. Tylko właśnie przegrzałem go i się nie wlutuję. Rgb idzie dzi kosza. Zamówię h801. Zepsułem sobie tylko humor 
-
Lucas
Ja bym chętnie potestował, ale mój moduł wysłałem do Przemka, a drugiego nie posiadam.Zybi wrote: Sat Feb 03, 2018 5:30 pm Jest, tylko nie wiem czy działa, bo nikt nie raczył się wypowiedzieć.
Trochę zdjęć przewinęło się w tym wątku viewtopic.php?&t=2223
-
jackson
Witam
Ostatnio wgrałem soft do Arilux RGB (8285) od @Zybi (8266), moduł ruszył tylko potem dopatrzyłem się różnicy wyprowadzeń pinów GPIO pomiędzy układami (nie reagował na zmianę niebieskiego). Swoją drogą świetnie jest mieć wszystko pod kontrolą jednego oprogramowania (supla), ale oprogramowanie od Arilux'a daje "multum" możliwości (fajny "bajer", rekcja listwy LED na mikrofon).
Dziękuję za kawał dobrej roboty @Zybi
Pozdrawiam.
Ostatnio wgrałem soft do Arilux RGB (8285) od @Zybi (8266), moduł ruszył tylko potem dopatrzyłem się różnicy wyprowadzeń pinów GPIO pomiędzy układami (nie reagował na zmianę niebieskiego). Swoją drogą świetnie jest mieć wszystko pod kontrolą jednego oprogramowania (supla), ale oprogramowanie od Arilux'a daje "multum" możliwości (fajny "bajer", rekcja listwy LED na mikrofon).
Dziękuję za kawał dobrej roboty @Zybi
Pozdrawiam.
-
Zybi
Możesz to dokładniej opisać, które piny jakim wyjściem sterują.jackson wrote: Sat Feb 10, 2018 9:42 pm ...
Ostatnio wgrałem soft do Arilux RGB (8285) od @Zybi (8266), moduł ruszył tylko potem dopatrzyłem się różnicy wyprowadzeń pinów GPIO pomiędzy układami (nie reagował na zmianę niebieskiego)
...
-
jackson
Korzystając z opisu pinów viewtopic.php?p=15645#p15645 wynika że za led niebieski odpowiada pin 5 (IO13), zielony - pin 4 (IO12), czerwony - pin 12 (IO5). Z readme @Zybi (ARILUX RGB) wynika, że za kolory G i B odpowiadają inne GPIO w ESP8266.Zybi wrote: Sat Feb 10, 2018 10:05 pm
Możesz to dokładniej opisać, które piny jakim wyjściem sterują.
Pozdrawiam.
-
w@hu
Witam
Mam podłączone oświetlenie do LED RGBW TV z użyciem firmware od by@ Zybi:
Do NodeMCU podłączone są MOSFET'y IRFZ44N tak jak na stronie: https://majsterkowo.pl/arduino-i-smartf ... -led-rgbw/.
Sterowanie z aplikacji Supla działa prawidło. Natomiast ustawiona scena poprzez supla.fracz.com, oprócz wybranego koloru załącza też diody białe. To wymusza dodatkowe działanie tj. muszę ekstra wejść do supli i wyłaczyć ściemniacz aby został tylko wybrany kolor.
Czy jest możliwość rozdzielenie w scenie załączenie tylko RGB bez załączania W? pozdrawiam
w@hu
Mam podłączone oświetlenie do LED RGBW TV z użyciem firmware od by@ Zybi:
Do NodeMCU podłączone są MOSFET'y IRFZ44N tak jak na stronie: https://majsterkowo.pl/arduino-i-smartf ... -led-rgbw/.
Sterowanie z aplikacji Supla działa prawidło. Natomiast ustawiona scena poprzez supla.fracz.com, oprócz wybranego koloru załącza też diody białe. To wymusza dodatkowe działanie tj. muszę ekstra wejść do supli i wyłaczyć ściemniacz aby został tylko wybrany kolor.
Czy jest możliwość rozdzielenie w scenie załączenie tylko RGB bez załączania W? pozdrawiam
w@hu