klew wrote: Mon Dec 30, 2024 9:19 pmZaznacz proszę strzałkami/kropkami na zdjęciu, do których miejsc przykładasz multimeter przy tych pomiarachpho3nix wrote: Mon Dec 30, 2024 8:57 pm Fazy zweryfikowane z odpowiadającymi przekładnikami i mamy wszędzie 0V, przekładniki założone poprawnie (jak zerkniesz na zdjęcia to v2 i v3 założone identycznie a na v2 mamy ujemną moc (nie mam PV). Dodatkowo Na fazie 1 i 2 mamy obciążenie pomimo całkowitego braku podłączonych odbiorników. Już mi brakuje pomysłów![]()
Problemy z MEW-01
-
pho3nix
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie mam pomysłu co może być nie tak.
Te kąty fazowe wyglądają dziwnie. Moc czynna jest ujemna, bo te kąty są jakie są.
Także albo coś jest nie tak z tym licznikiem, albo z podłączeniem, albo z instalacją. Ja bym zdjął licznik i podłączył go do zwykłego gniazdka i sprawdził pomiary na jednej fazie z jakimś obciążeniem i bez.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pho3nix
Zrobiłem jak proponowałeś i chyba jednak to z licznikiem coś jest nie tak tutaj na zapiętym obciążeniu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Wyślij go do Mirka z Zamela, prześle nowy, a tego sprawdzą co mu dolegapho3nix wrote: Sat Jan 04, 2025 4:16 pm Zrobiłem jak proponowałeś i chyba jednak to z licznikiem coś jest nie tak tutaj na zapiętym obciążeniu
-
pho3nix
Dzięki za info,
Tak po prostu odesłać? Bez żadnego zgłoszenia online czy coś?
-
klew
W pierwszym komentarzu do tego tematu masz namiar na Mirka. Odezwij się do niegopho3nix wrote: Sun Jan 05, 2025 10:07 pm Dzięki za info,
-
sebu1
Panowie jak mogę się podpiąć pod temat „awarii”
Zauważyłem że jeśli wybiorę w historii energię bierną, to jednostki zostają z czynnej. Sprawdźcie czy u Was tak jest. Korzystam z iPhone.
Zauważyłem że jeśli wybiorę w historii energię bierną, to jednostki zostają z czynnej. Sprawdźcie czy u Was tak jest. Korzystam z iPhone.
-
klew
Tak, znamy ten błąd. Tam tylko jednostki były źle ustawione. W tym tygodniu będą apki na testach (Android i iOS) z poprawką także na ten problem.sebu1 wrote: Mon Mar 10, 2025 9:28 am Panowie jak mogę się podpiąć pod temat „awarii”