Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?

Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

uchnast.michal wrote: Tue Dec 31, 2024 11:11 am
pzygmunt wrote: Tue Dec 31, 2024 10:05 am Usługa jest już dostępna.
Nadal mam

Code: Select all

Usługa OCR odpowiedziała z błędem:
i stan licznika 0.
Potwierdzam, chodź u mnie stan licznika pokazuje i jest aktualny, ale podgląd zdjęcia jest przynajmniej wczorajszy lub jeszcze wcześniejszy

Edit: u mnie już wszystko ok
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Potwierdzam działa 👍
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
przygod

Być może komuś się przyda:
Urządzenie testuje już ze dwa tygodnie. Dziś wodociągi wymieniły licznik i jedyne co zrobiłem to w cloud wybrałem „Resetuj licznik” i nie usuwałem historii pomiarów.
Musiłem też oczywiście poprawić obszar w ocr.
Nowe przyrosty w historii pojawiają się poprawnie, a stare nadal są widoczne.
Stan nowego licznika jest pokazywany poprawnie.
Miesięczne zużycie i jego koszt jest policzone poprawnie (zsumowało wartości z obu liczników) , jedynie całościowe zużycie jest policzone tylko z nowego i przydałaby by się to poprawić by były zsumowane wszystkie dotychczasowe delty.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

przygod wrote: Thu Jan 02, 2025 4:29 pm Być może komuś się przyda:
Urządzenie testuje już ze dwa tygodnie. Dziś wodociągi wymieniły licznik i jedyne co zrobiłem to w cloud wybrałem „Resetuj licznik” i nie usuwałem historii pomiarów.
Musiłem też oczywiście poprawić obszar w ocr.
Nowe przyrosty w historii pojawiają się poprawnie, a stare nadal są widoczne.
Stan nowego licznika jest pokazywany poprawnie.
Miesięczne zużycie i jego koszt jest policzone poprawnie (zsumowało wartości z obu liczników) , jedynie całościowe zużycie jest policzone tylko z nowego i przydałaby by się to poprawić by były zsumowane wszystkie dotychczasowe delty.
To całkowite zużycie to jest w zasadzie "stan liczydła", więc powinno być jak jest
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
przygod

klew wrote: Thu Jan 02, 2025 5:29 pm
To całkowite zużycie to jest w zasadzie "stan liczydła", więc powinno być jak jest
Może źle się wyraziłem bo apkę mam po angielsku.
„Meter value” oczywiscie pokazuje poprawnie.
Podobnie konsumpcja w metrach i koszt w tym miesiącu.
Nie zgadza się „Total cost”, liczy tylko dzień dzisiejszy i jest niższy nawet niż koszt w tym miesiącu.
Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Total cost jest liczony ze stanu licznika. Nie jest to wyliczone z historii. Etykieta tam powinna być inna.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
przygod

pzygmunt wrote: Thu Jan 02, 2025 8:15 pm Total cost jest liczony ze stanu licznika. Nie jest to wyliczone z historii. Etykieta tam powinna być inna.
Jeśli to faktycznie nie jest koszt całkowity to chyba nie rozumiem „use case” tego pola w tym akurat miejscu, nawet z inna etykietą. Skoro to nie jest podsumowanie to może raczej ta wartość powinna byc jako druga pod Meter value a nie jako ostatnia?
No ale dziękuję za wyjaśnienie;-)
pzygmunt

Apki będą to teraz inaczej liczyć tj. na podstawie historii. Tam gdzie coś będzie używać tego przelicznika ze stanu licznika to będziemy to bardziej jasno nazywać (o ile gdzieś będziemy to jeszcze tak używać).
Pietras81
Been thanked: 1 time

U mnie coś się zwiesiło. Aplikacja nie chce zaktualizować odczytu. W cloud jest inna fota niż w aplikacji.
https://pietras-81.aqi.eco/
pzygmunt

Korzystasz z bety, a tam jest soft, który nie do końca rozmawia z aplikacjami.

Return to “Ogólna dyskusja”