Ile masz łącznie urządzeń na tym routerze widocznych?banans wrote: Mon Jan 06, 2025 2:31 pm No więc pomęczyłem trochę temat mocniej i faktycznie, na sieci udostępnionej przez telefon oba moduły działają prawidłowo więc pierwszy teoretyczny wniosek, że to jednak jakiś problem z moją siecią domową. Sieć domową mam na routerze Asusa RT-AX82U i wygląda na to, że te moduły mają jakiś problem z kompatybilnością z routerami Asusa. Piszę, że to moduły mają problem, bo do tej pory nigdy wcześniej nie miałem żadnych kłopotów, żeby jakieś urządzenie (niezależnie czy 2.4Ghz czy 5GHz) nie łączyło się z tym routerem. Zacząłem zgłębiać ten temat i już kilka osób wcześniej na forum pisało, że moduły SRW mają kłopot z łączeniem się do różnych routerów Asusa. Sprawdziłem oczywiście różne kombinacje np. wyłączyłem zupełnie 5Ghz na routerze, stworzyłem osobną sieć domową tylko na 2.4Ghz, etc. żeby wykluczyć specyficzne ustawienia mojego routera , które mogą wpływać na zaobserwowany problem, ale nic to nie zmieniło. Jeśli ktoś ma jeszcze jakąś wskazówkę to chętnie posłucham. Druga opcja jaka mi pozostaje to odesłanie pozostałych modułów, które jeszcze czekają na instalację i wybranie rozwiązania innego dostawcy......
To nie jest nic specyficznego związanego z SRW. Większość innych urządzeń od Zamela jest dokładnie na tym samym układzie ESP z praktycznie identycznym softem dotyczącym obsługi Wi-Fi.
Te zwrócisz, a kupisz inne urządzenia na WiFi i prędzej czy później problem wróci.