Z tym sterowaniem obwodami to może być właśnie kaprys. Ja mam podłogowkę na obu piętrach ponad 20 stref. I ustawiałem je tylko raz. Mam tylko 2 termostaty piętro i parter. Nie widzę potrzeby korygowania jeśli i tak rekuperator cały czas miesza powietrze. Oczywiście co kto lubi. Sąsiad założył sterowanie na każdy obwód i mówi że nie widzi różnicy poza poborem prądu i tym że mu ostatnio się jeden siłownik zaciął.kawiakjaroslaw wrote: Sun Jan 12, 2025 5:29 pm Najbardziej mi zależy na sterowaniu ogrzewaniem podłogowym (mam 7 stref) oraz rolety 12 sztuk. Oświetlenie i cała reszta to raczej kaprys. Jak sobie podsumowałem to wychodzi około 50 punktów. Sam to ogarnę bez problemu jak bym potrzebował pomocy to mam paru kolegów automatyków którzy chętnie pomogą.
6xsrw02m rozwiązuje temat rolet. Albo DIY.
Oświetlenie to nie kaprys jak zaczniesz mieszkać i nie będzie Ci się chciało ruszyć tyłka z kanapy albo domownik zapomni wyłączyć światła na innej kondygnacji niż jesteś. Czasówki, przypomnienia o nie zgaszonym świetle, AT wyłączania wszystkich na raz. Raz wejdziesz w to co już nie wyjdziesz.