Brak połączenia z urządzeniami po utracie zasilania

klew

thejano wrote: Tue Jan 14, 2025 11:24 am A jednak się zreprodukowało. Dzisiaj odłączyłem zasilanie od Auraton Box i po ponownym podłączeniu zasilania 5 urządzeń straciło zasilanie. Jest to 5 ostatnio dodanych urządzeń, także wygląda na to, że teoria o urządzeniach z końca listy sparowanych urządzeń sprawdziła się.
Dzięki za test i informację.
Szukamy problemu. Dam znać jak coś ustalimy.
cinas

Dziś u brata jest też dziwny przypadek
Wszystko co jest podłączone do boxa jest offline a w cloud jedna głowica wskazuje konflikt kanałów
Aktualnie tak wisi - nie wiem jakie diody świecą na bramce
SW bramko 24.12.03
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

cinas wrote: Wed Jan 15, 2025 9:21 pm Dziś u brata jest też dziwny przypadek
Wszystko co jest podłączone do boxa jest offline a w cloud jedna głowica wskazuje konflikt kanałów
SW bramko 24.12.03
Ten komunikat może się pojawić, gdy Głowica po stronei bramki zostanie odłączona/odparowana. Nie powinno takie coś mieć miejsca. Będę szukał co mogło być przyczyną takiego zachowania.

Podeślij proszę informację ile i jakich urządzeń tam jest podłączonych.
Ten komunikat powinien być przy kanale termostatu oraz termometru na Głowicy.

Aby ten problem na razie rozwiazać, to z poziomu Clouda usuń Głowicę. Wtedy Box powinien się połączyć. Samą głowicę najprawdopodobniej trzeba będzie przywrócić do ustawień fabrycznych i sparować jeszcze raz.
cinas

Sprzęt to
9 x TS
1 x HM
9 x RC
1 x FHC

Usunąłem RC który miał konflikt , ale dalej wszystko offline , nie mam aktualnie dostępu do budynku aby zobaczyć co w środku świeci , inne moduły supli działają więc zasilanie i internet jest
klew

cinas wrote: Wed Jan 15, 2025 9:47 pm Usunąłem RC który miał konflikt , ale dalej wszystko offline , nie mam aktualnie dostępu do budynku aby zobaczyć co w środku świeci , inne moduły supli działają więc zasilanie i internet jest
A Box w Cloud jest online czy offline? Nie ma innych konfliktów?
cinas

Konfliktów nie ma , box jest offline
Dziś muszę tam podjechać i zobaczyć co się wydarzyło
klew

cinas wrote: Thu Jan 16, 2025 6:56 am Konfliktów nie ma , box jest offline
Dziś muszę tam podjechać i zobaczyć co się wydarzyło
Jaką wersję softu ma ten box?
cinas

24.12.03 - aktualizowany jako beta
klew

thejano wrote: Tue Jan 14, 2025 11:24 am A jednak się zreprodukowało. Dzisiaj odłączyłem zasilanie od Auraton Box i po ponownym podłączeniu zasilania 5 urządzeń straciło zasilanie. Jest to 5 ostatnio dodanych urządzeń, także wygląda na to, że teoria o urządzeniach z końca listy sparowanych urządzeń sprawdziła się.
Udało się znaleźć przyczynę tego problemu i jeśli wszystkie testy będą ok, to jutro postaramy się wydać aktualizację.
cinas

klew wrote: Wed Jan 15, 2025 9:29 pm
cinas wrote: Wed Jan 15, 2025 9:21 pm Dziś u brata jest też dziwny przypadek
SW bramko 24.12.03
Ten komunikat może się pojawić, gdy Głowica po stronei bramki zostanie odłączona/odparowana. Nie powinno takie coś mieć miejsca. Będę szukał co mogło być przyczyną takiego zachowania.

Podeślij proszę informację ile i jakich urządzeń tam jest podłączonych.
Ten komunikat powinien być przy kanale termostatu oraz termometru na Głowicy.

Aby ten problem na razie rozwiazać, to z poziomu Clouda usuń Głowicę. Wtedy Box powinien się połączyć. Samą głowicę najprawdopodobniej trzeba będzie przywrócić do ustawień fabrycznych i sparować jeszcze raz.
Usunięcie z cloud , reset głowicy , dopisanie głowicy i działa, przy wyłączeniu i włączeniu za drugim razem padł zasilacz mam już 2 szt które umarły od boxów

Return to “AURATON Box”