MEW-02 ETH - Rozjazd z licznikiem i "zerowe" wpisy w pomiarach

Dropsiur

Mirosław F. wrote: Mon Jan 20, 2025 9:07 am Ja też nie mam pomysłu co może być powodem takiego działania. Chętnie podłączę go pod klaibrator. Prześlij go do nas. Wyślemy nowy.
Cześć Mirku,

Jeśli byłaby taka możliwość to pewnie bym go wysłał do Ciebie. Czy mogę wysłać samo urządzenie, bez przekładników? Jak to formalnie załatwić (przewoźnik itp). Dzięki za zainteresowanie tematem.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Dropsiur wrote: Mon Jan 20, 2025 9:25 am
Mirosław F. wrote: Mon Jan 20, 2025 9:07 am Ja też nie mam pomysłu co może być powodem takiego działania. Chętnie podłączę go pod klaibrator. Prześlij go do nas. Wyślemy nowy.
Cześć Mirku,

Jeśli byłaby taka możliwość to pewnie bym go wysłał do Ciebie. Czy mogę wysłać samo urządzenie, bez przekładników? Jak to formalnie załatwić (przewoźnik itp). Dzięki za zainteresowanie tematem.
Oczywiście możesz samo urządzenie na ZAMEL kurierem z dopiskiem Mirosław Fulbiszewski.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Dropsiur

Mirosław F. wrote: Mon Jan 20, 2025 9:31 am
Cześć Mirku,

Oczywiście możesz samo urządzenie na ZAMEL kurierem z dopiskiem Mirosław Fulbiszewski.
Okej, ewentualny telefon dla kuriera? Zawsze tego wymagają.
Mirosław F.

Dropsiur wrote: Mon Jan 20, 2025 9:44 am
Mirosław F. wrote: Mon Jan 20, 2025 9:31 am

Cześć Mirku,

Okej, ewentualny telefon dla kuriera? Zawsze tego wymagają.
32 210-46-65
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Jeżeli masz możliwość wysłania także przekładników, to przemyśl tę ewentualność, bo ....gdyby okazało się, że licznik jest sprawny....
Przekładniki też mogły utracić swoje parametry.
Dropsiur

RomanG wrote: Mon Jan 20, 2025 2:28 pm Jeżeli masz możliwość wysłania także przekładników, to przemyśl tę ewentualność, bo ....gdyby okazało się, że licznik jest sprawny....
Niestety przesyłka już poszła do Mirka. Licznik pracował niecały miesiąc u mnie, więc jakby przekładniki straciły już swoje właściwości to byłoby faktycznie słabo, no chyba, że tracą właściwości jak leżą nieużywane , to tego nie wiem, czy jest to w ogóle możliwe.
Mirosław F.

Dropsiur wrote: Tue Jan 21, 2025 8:35 am
RomanG wrote: Mon Jan 20, 2025 2:28 pm Jeżeli masz możliwość wysłania także przekładników, to przemyśl tę ewentualność, bo ....gdyby okazało się, że licznik jest sprawny....
Niestety przesyłka już poszła do Mirka. Licznik pracował niecały miesiąc u mnie, więc jakby przekładniki straciły już swoje właściwości to byłoby faktycznie słabo, no chyba, że tracą właściwości jak leżą nieużywane , to tego nie wiem, czy jest to w ogóle możliwe.
Przekładnik nie traci swoich właściwości leżąc czy tam pracując. Zdiagnozuję co jest nie tak jak tylko otrzymam urządzenie i na pewno poinformuję o moim odkryciu :P.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

RomanG wrote: Mon Jan 20, 2025 2:28 pm ...Przekładniki też mogły utracić swoje parametry.
Dropsiur wrote: Tue Jan 21, 2025 8:35 am ...więc jakby przekładniki straciły już swoje właściwości... chyba, że tracą właściwości jak leżą nieużywane....
...to trochę taka "słowna parabola" :) , bo spokojnie mogę wyobrazić sobie sytuację, gdzie - po sprawdzeniu przez producenta do momentu zdiagnozowania problemu - rdzeń przekładnika mógł ulec uszczerbieniu lub pęknięciu, albo jakiemuś innemu uszkodzeniu :( (nie znam dokładnej budowy tego przekładnika).
I tylko to miałem na myśli.

Return to “ZAMEL MEW-02 ETH”