Problem z Debianem
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Koledy i koleżanki , ustawiłem sobie kolejną usługę z supladevice4linux , ale cos pomieszałem i nie potrafię tego zatrzymać. Z moim dell'em na którym jest supla mam dostęp po ssh z terminala lub winscp. Coś namieszałem i teraz na terminalu no stop lecą logi i nie da się tego zatrzymać. nawet jak otworzę kilka sesji to w każdej leci to samo, nie pomagają restarty . Czy bez podłączenia monitora i klawiatury da się to zatrzymać . Tu widać o co mi chodzi https://drive.google.com/file/d/1JbAHRx ... sp=sharing
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
shimano73
Próbowałem z winscp ale tam nie mam dostępu aby np usunąć usługę
edit na tym debianie/dell'u mam jeszcze dwie inne usługi supladevice4linux i one działają poprawnie.
Ta kolejna która uruchomiłem nie loguje mi sie do serwera , cos namieszałem pewnie w yaml lub ustawieniach usługi
edit na tym debianie/dell'u mam jeszcze dwie inne usługi supladevice4linux i one działają poprawnie.
Ta kolejna która uruchomiłem nie loguje mi sie do serwera , cos namieszałem pewnie w yaml lub ustawieniach usługi
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ogólnie logując się na ssh powinno dać się normalnie polecenia wydać, niezależnie od tych logów na ekranie.
Z winscp możesz zmienić nazwy plików konfiguracyjnych albo edytować pliki sterujące serwis i zrestartować komputer
Z winscp możesz zmienić nazwy plików konfiguracyjnych albo edytować pliki sterujące serwis i zrestartować komputer
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
shimano73
problem w tym że nie pamiętam hasła rootrokoshewsky wrote: Sat Jan 25, 2025 9:37 pmCzy mozesz sie zalogowac jako inny uzytkownik lub root ?shimano73 wrote: Sat Jan 25, 2025 4:03 pm Czy bez podłączenia monitora i klawiatury da się to zatrzymać . Tu widać o co mi chodzi
Jarek