Problem z Debianem
-
Koledy i koleżanki , ustawiłem sobie kolejną usługę z supladevice4linux , ale cos pomieszałem i nie potrafię tego zatrzymać. Z moim dell'em na którym jest supla mam dostęp po ssh z terminala lub winscp. Coś namieszałem i teraz na terminalu no stop lecą logi i nie da się tego zatrzymać. nawet jak otworzę kilka sesji to w każdej leci to samo, nie pomagają restarty . Czy bez podłączenia monitora i klawiatury da się to zatrzymać . Tu widać o co mi chodzi https://drive.google.com/file/d/1JbAHRx ... sp=sharing
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024

-
Wygląda jakby były to błędy podczas zapisu. Może to problem z dyskiem?
Co tam dokładnie pisze, możesz skopiować tekst?
Co tam dokładnie pisze, możesz skopiować tekst?
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
To są logi z sd4linux. Ktoś już kiedyś miał taki problem na forum.
To było związane z jakimś ustawianiem systemowym dotyczącym logowania.
To było związane z jakimś ustawianiem systemowym dotyczącym logowania.
-
Próbowałem z winscp ale tam nie mam dostępu aby np usunąć usługę
edit na tym debianie/dell'u mam jeszcze dwie inne usługi supladevice4linux i one działają poprawnie.
Ta kolejna która uruchomiłem nie loguje mi sie do serwera , cos namieszałem pewnie w yaml lub ustawieniach usługi
edit na tym debianie/dell'u mam jeszcze dwie inne usługi supladevice4linux i one działają poprawnie.
Ta kolejna która uruchomiłem nie loguje mi sie do serwera , cos namieszałem pewnie w yaml lub ustawieniach usługi

-
Ogólnie logując się na ssh powinno dać się normalnie polecenia wydać, niezależnie od tych logów na ekranie.
Z winscp możesz zmienić nazwy plików konfiguracyjnych albo edytować pliki sterujące serwis i zrestartować komputer
Z winscp możesz zmienić nazwy plików konfiguracyjnych albo edytować pliki sterujące serwis i zrestartować komputer
-
problem w tym że nie pamiętam hasła rootrokoshewsky wrote: Sat Jan 25, 2025 9:37 pmCzy mozesz sie zalogowac jako inny uzytkownik lub root ?shimano73 wrote: Sat Jan 25, 2025 4:03 pm Czy bez podłączenia monitora i klawiatury da się to zatrzymać . Tu widać o co mi chodzi
Jarek