Odnośnie pierwszego. Nie to, że kanały są "off", tylko gniazdko pokazuje, że jest wyłączone, mimo tego, że podczas wyłączania bramki było włączone. Po prostu nie pamięta ostatniego stanu, co robią np. czujniki. Mnie to nie przeszkadza.vajera wrote: Mon Feb 10, 2025 11:20 pmA po odłączeniu zasilania bramki wszystkie kanały Supla nie będą offline? Chyba, że źle Cię zrozumiałem?Pozostałe uwagi:
- po odłączeniu zasilania bramki pokazuje gniazdko w pozycji "off" bez względu, jak faktycznie było. Po ponownym podłączeniu bramki po chwili prawidłowo raportuje i pokazuje aktualny stan włączenia/wyłączenia gniazdka (dla mnie taka forma zachowania/działania jest jak najbardziej akceptowalna);To jest ten scenariusz, o którym zapomniałem - jedynym sposobem jest cykliczne odpytywanie stanu gniazdka i przy braku odpowiedzi oznaczenie go jako offline - pytanie co ile minut?- po odcięciu zasilania od gniazdka przez dłuższy czas nic się nie zmienia, pokazuje je cały czas online. Następnie pokazuje się offline (na czerwono), by dosłownie po sekundzie, dwóch pokazać, że znów jest online (co oczywiście nie jest prawdą);To jest do ogarnięcia albo z wykorzystaniem standardowego atrybutu 0x4003 albo specyficznego dla Tuya 0x8002 - mogę aktywować funkcję przywrócenia stanu po powrocie zasilania?- po podłączeniu zasilania do gniazdka zawsze startuje jako na "off", nawet jeśli wcześniej było "on" (i tak pokazywało w aplikacji), aplikacja po chwili zmienia raport na prawidłowy (off).
Co do drugiego, to fajnie by było coś takiego zrobić. Nie wiem? Co kilka minut?
Z tym przywróceniem to mógłby być wybór (nie wiem, np. w cloud lub na stronie konfiguracji bramki, tam gdzie teraz są dodatkowe polecenia?) jak ma się zachować po powrocie zasilania (włączony/wyłączony/ostatni stan). Nie wiem tylko ile z tym jest roboty (myślę, że sporo). Może więc lepiej zrobić przywrócenie ostatniego stanu.