Zgadza się ale ile ludzi i budynków tyle przypadkówRobert Błaszczak wrote: Mon Feb 17, 2025 6:43 pmNa ten problem znam zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Nie stosować żadnej automatyki. Odkręci ręcznie zawór grzejnikowy i ma ciepło, zakręci i ma zimno. I sprawa załatwiona.cinas wrote: Mon Feb 17, 2025 6:34 pm W budynku jednorodzinnym nie koniecznie dobrze ocieplonym i starsi ludzie jest bardzo przydatne ,
Bo grzejnik jest ciepły , jak jest ciepły to jest ciepło jak nie jest ciepły to jest zimno .....
Aktualizacja v25.02
-
-
@klew tak ma być wcześniej miałem temperaturę zaciągnięta a teraz niby powinna być z HC a jest brak chyba że ja coś spartoliłem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
HC powinno się zaktualizować do nowej wersji. Tam była zmiana i temperatura jest czytana z nowego parametru.Mmof wrote: Tue Feb 18, 2025 5:38 am @klew tak ma być wcześniej miałem temperaturę zaciągnięta a teraz niby powinna być z HC a jest brak chyba że ja coś spartoliłem.
Jeśli odczekałeś kilka minut i nic się nie zmieniło, to spróbuj zrestartować Boxa, wtedy on spróbuje ponownie zrobić aktualizację.
-
Spróbuję zrestartować Box bo tak jest od wczoraj a nawet dzisiaj rano było HC rozłączone.klew wrote: Tue Feb 18, 2025 6:03 amHC powinno się zaktualizować do nowej wersji. Tam była zmiana i temperatura jest czytana z nowego parametru.Mmof wrote: Tue Feb 18, 2025 5:38 am @klew tak ma być wcześniej miałem temperaturę zaciągnięta a teraz niby powinna być z HC a jest brak chyba że ja coś spartoliłem.
Jeśli odczekałeś kilka minut i nic się nie zmieniło, to spróbuj zrestartować Boxa, wtedy on spróbuje ponownie zrobić aktualizację.
Edit: HC się zaktualizował po resecie Box-a i już pokazuje temperaturę z czujnika wbudowanego.
-
Na zdjęciu jest połączenie z HC, tylko nie ma odczytu temperatury. Wygląda jakby się firmware na HC nie zaktualizował
-
Dodam jeszcze w kodzie warunek, że gdy tego nowego parametru od temperatury brakuje, to będzie używał starego. Wtedy nawet jak coś się nie zaktualizuje od razu, to pomiar będzie poprawnie widoczny.