Aktualizacja v25.02

cinas

Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 17, 2025 6:43 pm
cinas wrote: Mon Feb 17, 2025 6:34 pm W budynku jednorodzinnym nie koniecznie dobrze ocieplonym i starsi ludzie jest bardzo przydatne ,
Bo grzejnik jest ciepły , jak jest ciepły to jest ciepło jak nie jest ciepły to jest zimno .....
Na ten problem znam zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Nie stosować żadnej automatyki. Odkręci ręcznie zawór grzejnikowy i ma ciepło, zakręci i ma zimno. I sprawa załatwiona.
Zgadza się ale ile ludzi i budynków tyle przypadków
Mmof

@klew tak ma być wcześniej miałem temperaturę zaciągnięta a teraz niby powinna być z HC a jest brak chyba że ja coś spartoliłem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Mmof wrote: Tue Feb 18, 2025 5:38 am @klew tak ma być wcześniej miałem temperaturę zaciągnięta a teraz niby powinna być z HC a jest brak chyba że ja coś spartoliłem.
HC powinno się zaktualizować do nowej wersji. Tam była zmiana i temperatura jest czytana z nowego parametru.
Jeśli odczekałeś kilka minut i nic się nie zmieniło, to spróbuj zrestartować Boxa, wtedy on spróbuje ponownie zrobić aktualizację.
Mmof

klew wrote: Tue Feb 18, 2025 6:03 am
Mmof wrote: Tue Feb 18, 2025 5:38 am @klew tak ma być wcześniej miałem temperaturę zaciągnięta a teraz niby powinna być z HC a jest brak chyba że ja coś spartoliłem.
HC powinno się zaktualizować do nowej wersji. Tam była zmiana i temperatura jest czytana z nowego parametru.
Jeśli odczekałeś kilka minut i nic się nie zmieniło, to spróbuj zrestartować Boxa, wtedy on spróbuje ponownie zrobić aktualizację.
Spróbuję zrestartować Box bo tak jest od wczoraj a nawet dzisiaj rano było HC rozłączone.

Edit: HC się zaktualizował po resecie Box-a i już pokazuje temperaturę z czujnika wbudowanego.
klew

Na zdjęciu jest połączenie z HC, tylko nie ma odczytu temperatury. Wygląda jakby się firmware na HC nie zaktualizował
klew

Dodam jeszcze w kodzie warunek, że gdy tego nowego parametru od temperatury brakuje, to będzie używał starego. Wtedy nawet jak coś się nie zaktualizuje od razu, to pomiar będzie poprawnie widoczny.

Return to “AURATON Box”