szukam rozwiązania, dzięki któremu otrzymywałbym powiadomienie o długo(!) otwartej bramie (a więc nie o o po prostu otwartej bramie).
Fajnie działa mi to na jednej z lokalizacji, na której mam moduł Supla WiFi, ale... w drugiej lokalizacji WiFi nie ma
Dostępne urządzenia:
- switch z dostępem do całej sieci
- rejestrator Dahua z wejściami/wyjściami alarmowymi (i to tu być może finalnie będą generowane powiadomienia)
- kontaktron bramy
... być może będzie przekaźnik z opóźnieniem
... rozwiązaniem awaryjnem jest właśnie dokupienie przekaźnika z wyzwalaczem czasowym, który "wyśle sygnał" do rejestratora, od którego to normalnie otrzymuję powiadomienia na telefon. Przekaźnik jest potrzebny w tym celu do:
- ustawienia czasu, po którym ma wyzwolić się alarm, ponieważ rejestrator nie daje takiej funkcjonalności
- możliwość anulacji odliczania czasu, ponieważ jeżeli ktoś zamknie bramę to nie chcę powiadomienia
Jednak zanim zdecyduje się na takie rozwiązanie, chciałem Was zapytać czy jest możliwość podłączenia jakiegoś urządzenia, które spełniałoby wymogi, ale współpracowało również z Supla?
Moim problemem jest, że nie rozumiem czy to muszą być urządzenia Supla, aby współpracowały z aplikacją Supla, czy też niekoniecznie, a jeżeli niekoniecznie to na jakiej zasadzie miałoby to działać? Być może znalazłbym jakiś moduł z wejściem LAN. A to chyba musi być urządzenie innej marki, ponieważ nie widzę rozwiązania Supla dla LAN...