Cześć,
Korzystając z jednego z tematów na forum podłączyłem bramę wjazdową Nice Robus 600 do SBW-02. Śmiga aż miło.
Chciałbym do tego dorzucić otwieranie bramy garażowej Wiśniowski Optimum 600 i kontaktron KN-02 aby odczytać jej stan.
Taki schemat rozrysowałem. Prosiłbym o ocenę czy to tak zadziała.Zasilanie SBW-02 byłoby tylko z Nice.
SBW-02 + Nice Robus 600 + Wiśniowski Optimum 600 + KN-02
-
rkdusiek
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
rkdusiek
Ok, dzięki. Dzisiaj podłączę. Jakby coś nie działało będę pisać.
-
rkdusiek
Do tej pory wszystko śmigało, aż miło - prawie rok. Niestety aktualny stan SBW-02 to rozłączony. Nie mogę wprowadzić urządzenia w tryb konfiguracji. Przytrzymuję 5-10 sekund przycisk CONFIG, ale niestety dioda w ogóle się nie zapala. Co to może być?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Próbowałeś odłączyć i podłączyć ponownie zasilanie?rkdusiek wrote: Wed Mar 11, 2026 9:12 pm Do tej pory wszystko śmigało, aż miło - prawie rok. Niestety aktualny stan SBW-02 to rozłączony. Nie mogę wprowadzić urządzenia w tryb konfiguracji. Przytrzymuję 5-10 sekund przycisk CONFIG, ale niestety dioda w ogóle się nie zapala. Co to może być?
Jeśli wstanie, to zaktualizuj mu oprogramowanie
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Jeśli sam napęd nie chodzi wysterowany również inną drogą np z pilota, to tak jak wcześniej pisał Robert, możliwy problem z przepalonym bezpiecznikiem na płycie. Jeśli napęd działa, to prawdopodobnie uszkodzony jest SBW.
-
rkdusiek
Zasilanie jest, sprawdziłem miernikiem. Zasilanie odpiąłem i podłączyłem na nowo i nic nie pomaga. Zarówno brama wjazdowa jak i garażowa z pilota działa bez problemu.