SWB-02 + Hörmann Promatic 3 monitorowanie stanu bramy.

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jak bardzo chcesz możesz je podłączyć ale po co jak możesz informację o stanie otwarcia czytać z automatyki bramy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Krzysiek_Wr

No i właśnie z tym mam problem. W garażu i w mieszkaniu mam osobne routery z inną podsiecią. ( Inna adresacja IP). Jak jestem w garażu to w apce ikonka otwarcia/zamknięcia garażu zmienia się dynamicznie. Natomiast jak jestem w domu to muszę wyjść z apki i wejść ponownie aby stan się uaktualnił.
pzygmunt

Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. To czy zastosujesz kontaktron czy będziesz czytał stan z automatyki nie rozwiąże problemu z odświeżaniem stanu. Stawiam na problemy z zasięgiem/jakością WiFi.
Krzysiek_Wr

Dobrze się rozumiemy. Kupiłem kontaktrony bo wiele osób mówiło, że akurat mój napęd nie ma możliwości odczytywania stanu bramy. Skoro da się to zrobić bez kontaktronu, idą one do zwrotu. Tak jak pisałem w poprzedniej wiadomości jest problem z odświeżaniem stanu bramy w aplikacji. W garażu, kiedy jestem w podsieci SWB, działa to prawidłowo. Natomiast w mieszkaniu, w pracy, czy korzystając z LTE, aby odświeżyć stan muszę zrestartować aplikację.
pzygmunt

Dziwne. Zrestartuj smartfon i daj znać czy to coś zmieniło.
Krzysiek_Wr

Teraz jestem w pracy, boję się otwierać garaż bo nikogo nie ma w domu :D . Jak bardzo wiarygodna jest ta Supla z pokazywaniem stanu bramy?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Krzysiek_Wr wrote: Thu Feb 27, 2025 9:23 am Teraz jestem w pracy, boję się otwierać garaż bo nikogo nie ma w domu :D . Jak bardzo wiarygodna jest ta Supla z pokazywaniem stanu bramy?
Supla jest wiarygodna o ile czujnik/kontaktron/sygnał z bramy i podłączenie i dostęp do Internetu są wiarygodne :P
Skoro u Ciebie były jakieś problemy z tym, to nie ma co ryzykować, tylko na spokojnie sprawdź jak będziesz w domu.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Krzysiek_Wr

No niestety nie działa.
pzygmunt

Jaką wersję FW tam masz ? Puść dłuższego ping-a do SBW.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Kliknij też (i) w apce na kanale bramy i wrzuć screena tutaj.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL SBW-02”