Nic od nikogo nie kopiowałem ani nawet nie widziałem że coś podobnego jest bo przecież nie kompiluje wszystkich projektów i nie sprawdzam co kto ma a w SD tego nie było wiec do tematu podchodziłem od zera.klew wrote: Fri Feb 28, 2025 8:48 pmTego kodu tam jest niewiele. Niektóre rzeczy ciężko jest napisać inaczej.Mmof wrote: Fri Feb 28, 2025 6:22 pmDokładnie tak jak piszesz bo jeżeli chodzi o Update w formie IP/Update zam juz bardzo długo jest to rozwiązanie kolegi @lukfud a przycisk przekierowujący bezpośrednio z Webinterface to już z 5 miesięcy temu napisał kolega @veeroos więc moim zdaniem ta osoba co podpisała się pod tym rozwiązaniem powinien uderzyć się w pierś.Zibi_007 wrote: Fri Feb 28, 2025 4:28 pm
Miałem to samo wrażenie kompilując wczoraj soft do Basic R4 od @YoMan (swoją drogą świetna robota) - musiałem tam to dodać i od razu wiedziałem czyje toTylko "przycisk" zmieniony na "button" w nazwie
![]()
Ja bym wolał, aby każdy, kto nie zrobił PR z jakiegoś użytecznego fragmentu kodu, uderzył się w pierś.
Druga rzecz czy można tu coś innego wymyślić?
Najpierw wspólnie z Klew udało się zrobić Web serwer na Arduino przekierowanie po "POST", aby w przeglądarce nie pojawiał się komunikat "potwierdź ponowne wysłanie formularza" przy odświeżaniu strony. Potem dopiero: Button Refresh nabrał sensu a a dopiero na końcu: Update.
Ja nie tworzyłem kodu od zera,@lukfud podał narzędzia a ja na wzór przykładu Klewa to po prostu obudowałem z maksymalną prostotą użycia gdzie w main wystarczy w zasadzie dodać jedną linijkę kodu aby wszystko hulało.
Jak się pytałem jak to ogarnąć w :viewtopic.php?t=11998&start=210 to jakoś nikt prócz Klewa się nie odezwał z pomocą... A podobno już to było.
Posiadam również kod zmieniający szatę graficzną samej strony Update. No ale jak kogoś cos boli ze dla dobra ogółu się coś pojawiło to następnym razem mocno się zastanowię czy cos publikować. A w planach miałem automatyczne odświeżanie po zmianie zawartosci. No ale pewnie gdzieś ktoś cos...i musiałbym się bic w pierś...