dzięki, wymiana na przewód z action 3m pomogło;)
Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?
-
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 

-
Ok, trzeci reset (w ciągu ostatnich 24h) pomógł. Dwa ostatnie odczyty OK i w aplikacji pokazuje prawidłowo.klew wrote: Sat Mar 01, 2025 12:19 pm Usuwanie i dodawanie nic nowego nie wniesie. Reset licznika to jedyny oręż;)
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
Nec Hercules contra plures!
Nec Hercules contra plures!
-

Wiem, wiem, też mam problemy i różne odczyty się zdarzają, i też zastanawiam się, czy nie zmienić coś w orientacji tego czytnika.
@przygod, spróbuj trochę zmienić ustawienie kamerki, bo dość mocno odbija się "błysk" w Twoim wodomierzu. Według zamieszczonych przez Ciebie zdjęć - zdaje mi się - że AI trafił się trudny egzemplarz (wodomierz) do przyuczenia.

W moim przypadku często problemem są; pierwsza i ostatnia cyfra. Myślałem, żeby wykluczyć je z odczytu, bo w przypadku pierwszej byłoby to uzasadnione - nigdy nie będzie brana pod uwagę (oczywiście w normalnych warunkach ), natomiast ostatniej trochę byłoby szkoda (utrata pojedynczych litrów). Pierwsze "0" często jest interpretowane jako prawidłowa"8"
Pytanie zasadnicze; czy mamy pomagać AI, czy tylko stworzyć przyzwoite warunki i niech sobie sama radzi! (?)
Wczoraj sprawdzałem, jaka jest możliwość "wyciągnięcia" na zewnątrz sygnału flesza i odpuściłem sobie. Punkty lutownicze nie są widoczne, a głębsze grzebanie, to już nie na moje oczy.

Wklejam zdjęcia z dzisiaj - może ktoś, coś doradzi?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Ja jestem zdania, że niech sobie radziRomanG wrote: Sat Mar 01, 2025 3:58 pm
Pytanie zasadnicze; czy mamy pomagać AI, czy tylko stworzyć przyzwoite warunki i niech sobie sama radzi! (?)

U mnie nie ma łatwo, bo się robią refleksy jak bym nie ustawiał, a też nie mam gniazdka blisko i nie odsunę mocniej od licznika, plus mi zawadza zawsze ten przewód w kotłowni, więc czasem szturchnę i nie zauważę przez jakiś czas.
Co ciekawe lepiej sobie radzi ciemności niż za dnia jak się zapaliło ledowe źrodło światła w kotłowni, więc zobaczymy

-
...a mógłbyś wrzucić obraz licznika i odczytów jakie masz w cloud-zie? Byłby to jakiś punkt odniesienia - czy coś zmieniać?kris.gie wrote: Sat Mar 01, 2025 12:48 pm Ja w takim razie nie mogę narzekać, ze wszystkich ostatnich odczytów tylko jeden był na pomarańczowo, reszta na zielono.
Mam jeszcze jedno pytanie; czy zakładał ktoś dodatkową antenę do tego modułu? Jest możliwość, ale trzeba przelutować zworkę [bez lupy jej (prawie

-
Mnie też dziś "dopadł" pik na (szczęście tylko) 200 litrów.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
U Mnie wygląda to dość dobrze chyba się nauczyła czytać ten licznik 
-
U mnie całkiem nieźle sobie radzi, czasem tylko ostatniej cyfry nie rozpozna jak jest w połowie albo pomyli 1 z 7 ale to tylko raz zauważyłem.
-
u mnie teraz po wymianie kabla jest elegancko, ale mocno zmieniłem kąt.
największym problemem wg mnie jest ten refleks.
największym problemem wg mnie jest ten refleks.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 

-
Proszę bardzo, wraz z montażem licznikaRomanG wrote: Sat Mar 01, 2025 5:16 pm ...a mógłbyś wrzucić obraz licznika i odczytów jakie masz w cloud-zie? Byłby to jakiś punkt odniesienia - czy coś zmieniać?