Przydałyby się jakieś logi z tego gniazdka, w sumie skoro Ty nie podawałeś mi danych identyfikujących to gniazdko a ono Ci się dodało do Supla to znaczy, że było już na liście, co prowadzi do wniosku, że ktoś kto te gniazdko zgłosił też powinien mieć ten problem?Bartoni wrote: Tue Mar 18, 2025 8:37 am W tym gniazdku nie tak że nie mam pomiaru live ale praktycznie wgl się nie zmienia, cały czas wyświetla pomiar z chwili resetu brmaki.
W takim razie jakie polecasz gniazdka?
Odnośnie czujników to mam xiaomi mija ale używam do bramki od kolegi veeroos a tu kupiłem inne z Zigbee na test jak będzie działać
Gdyby udało Ci się przesłać logi z parowania to mógłbym się przyjrzeć bliżej problemowi. Pytanie czy testowałeś już to nowe narzędzie (Telnet) - tam możesz wypróbować to polecenie configure-reporting, np.
Code: Select all
configure-reporting tutaj_wstawiasz_nr_kanału_Supla_odpowiadający_licznikowi_energii EM 0x505 0 30 5 //V
configure-reporting tutaj_wstawiasz_nr_kanału_Supla_odpowiadający_licznikowi_energii EM 0x508 0 30 10 //A
configure-reporting tutaj_wstawiasz_nr_kanału_Supla_odpowiadający_licznikowi_energii EM 0x50B 0 30 5 //W