Wirtualny czujnik binarny scena

nebraska
Been thanked: 1 time

Zibi_007 wrote: Sun Apr 13, 2025 7:07 pm
nebraska wrote: Sun Apr 13, 2025 6:16 pm Dałem taki warunek, ale czujnik binarny zmieni stan i po chwili odleglosc to juz sie nie wykonuje.
Czy to ma być oddzielnie te warunki?

Code: Select all

{{state(nr kanalu).hi and state(nr kanalu).value > 90 }}
Rozpisz to.
Tak, jak pisał @Zenon.
Czujnik binarny wrzuć do wyzwalacza sceny w oparciu o stan kanałów, a czujnik odległości w warunek wykonania sceny.
No albo na odwrót. Nie wiem dokładnie co tam Ci i w jakiej kolejności się zmienia...

Masz też podgląd wykonania sceny. Sprawdź co działa, a co nie.
Coś z tym warunkiem jesrt nie tak, mam powyżej 90 a pokazuje warunek nie jest spełniony :roll:

{{state(XXX).value > 90 }}
EDIT
Warunek działa ok
ale scena sie nie wykonuje mimo że mam spełnione dwa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

nebraska wrote: Sun Apr 13, 2025 7:20 pm
nebraska wrote: Sun Apr 13, 2025 6:16 pm Dałem taki warunek, ale czujnik binarny zmieni stan i po chwili odleglosc to juz sie nie wykonuje.
Czy to ma być oddzielnie te warunki?

{{state(nr kanalu).hi and state(nr kanalu).value > 90 }}
Rozpisz to.
Tak, jak pisał @Zenon.
Czujnik binarny wrzuć do wyzwalacza sceny w oparciu o stan kanałów, a czujnik odległości w warunek wykonania sceny.
No albo na odwrót. Nie wiem dokładnie co tam Ci i w jakiej kolejności się zmienia...

Coś z tym warunkiem jesrt nie tak, mam powyżej 90 a pokazuje warunek nie jest spełniony :roll:

EDIT
Warunek działa ok
Musi działać. Daj coś prostego w akcji (np. włącz światło) i sprawdź. Tutaj nie ma co nie działać, jak i wyzwalacz i warunek są spełnione.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
nebraska

Zibi_007 wrote: Sun Apr 13, 2025 7:47 pm
nebraska wrote: Sun Apr 13, 2025 7:20 pm

Rozpisz to.
Tak, jak pisał @Zenon.

EDIT
Warunek działa ok
Musi działać. Daj coś prostego w akcji (np. włącz światło) i sprawdź. Tutaj nie ma co nie działać, jak i wyzwalacz i warunek są spełnione.
To samo. Nic nie kumam dwa warunki spełnione i lipton.
nebraska

Ustawiłem jeden warunek jest spełniony, ale scena milczy.

{{state(0).value >= 90}}
@klew czy dla kanału KPOP nazwa "value" w warunku jest odpowiednia? Może tu jest jakaś kolizja?
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

nebraska wrote: Sun Apr 13, 2025 8:04 pm Ustawiłem jeden warunek jest spełniony, ale scena milczy.

{{state(0).value >= 90}}
@klew czy dla kanału KPOP nazwa "value" w warunku jest odpowiednia? Może tu jest jakaś kolizja?
Nie wiem. W scenach na dole było pole do wpisywania tych wartości, które pozwalało na sprawdzenie co dane polecenia zwracają. Ja tym sobie kiedyś debugowałem i sprawdzałem czy mam poprawnie wpisany tekst
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”