YoMan wrote: Thu Apr 17, 2025 4:51 am
Jeżeli sam pisałeś to dopisz te wirtualne, jeżeli ktoś pisał to poproś o pomoc. To chyba 3 linijki kodu.
Ewentualnie zaszyj ten algorytm dzialania w kodzie, będzie działać offline.
Za pomocą samych reakcji tego nie ogarniesz.
Softu sam nie pisałem. A zawracać koledze głowy nie będę, ma co robić i wiem że raczej z marszu nie pomoże.
Zgłosiłbym oficjalnie tego bug-a, tylko jest jakiś link żeby wystawić zgłoszenie?.
Zrobiłem sporo testów i wiem że w przypadku dimmerów wpisanie "warunków" do
Wyzwalacz sceny w oparciu o stan kanałów, nie działa. Tzn pomimo zmiany stanu kanałów scena się nie uruchomi. Wpisywałem tu warunki w różnych formach w oparciu o podpowiedzi i przykłady na forum. I pomimo że po wpisaniu miałem komunikat na zielono że Warunek jest aktualnie spełniony, to i tak po zmianie stanu dimmera scena nie wykonała się. A z kliknięcia lub wpisu cron działa.
Ostatecznie zostawiłem tylko wpisany warunek w
Warunek wykonania sceny, ponieważ w poprzednich moich próbach, ustawieniach gdzie posiłkowałem się warunkiem w Wyzwalacz sceny w oparciu o stan kanałów. Dochodziło do sytuacji że cron wyłączył przekaźnik, pomimo że nie powinien bo któryś z dimmerów był w użyciu, czyli większy od 0.
Wyjaśnię trochę po co te kombinacje. Mam dimmer custom. Zrealizowany na WT32-ETH01 oraz 8 szt. YYAC-3S i jakaś drobna elektronika. Na dobrych żarówkach philips działa zadawalająco. Tyle że 8 szt. YYAC-3S zasilane 230V pobiera około 4,6 do 5W. Czyli żadna żarówka się nie świeci (a tak jest przez większość dnia) i mamy non stop zużycie energii 4,6 do 5W przez same YYAC-3S = sporo. Do tego dochodzi pobór energii przez WT32-ETH01 plus drobna elektronika. WT32-ETH01 po WiFi zużywa około 1,1W a po LAN 2,7W, to powiedzmy akceptowalnie. Choć dziwne że po LAN więcej, myślałem że będzie odwrotnie.
Dlatego chcę zasilanie 8 szt. YYAC-3S zrealizować przez przekaźnik, który włączy się jak którykolwiek z dimmerów będzie włączony, i wyłączy się jak wszystkie dimmery będą wyłączone. Także jest o co walczyć

.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.