vajera wrote: Thu Apr 24, 2025 11:59 am
bokk wrote: Thu Apr 24, 2025 11:30 am
Jak ładnie świeci na zielono

Uwaga - włączenie tej diody powoduje ogromną liczbę logów na poziomie Verbose, więc począwszy od wersji 0.7.54 przeszedłem na poziom
debug - nie rekomenduję używania wersji 0.7.53.LOGS.
Pozwoliłem sobie przenieść się tutaj aby nie robić bałaganu w głowicach (i tak jest tam sporo zamieszania

).
W każdym razie chciałem zapytać, czy jest możliwość sterowania zachowaniem diody z konsoli (przynajmniej włącz/wyłącz).
Można by było też zrobić ustawienia jej zachowania w cloud (patrz załącznik) lub na stronie konfiguracji (albo tu i tu), tak jak jest dla innych urządzeń w Supli.
Jeszcze raz gratuluję kolejnego postępu w programowaniu C6. Może się to komuś wydawać niewiele, ale ja wiem, że to też wymagało trochę czasu. Sam już kiedyś kompilowałem ten kod z githuba do sterowania diodą, stąd też od dawna mam w głowie pomysły na jej wykorzystanie.
System kodowej sygnalizacji stanu urządzenia/urządzeń jest jednym z nich. Nawet na niektóre komendy w telnecie mógłby odpowiadać diodą , a jak ustawisz 100% na biało, to może robić za całkiem fajną lampkę nocną (sprawdzałem osobiści

). I cyk wirtualny włącznik światła z harmonogramem i świeci nam od zmroku do świtu, albo spiety z czujnikiem ruchu. Ewentualnie miga na czerwono jeśli utracił połączenie z siecią. Możliwości są nieograniczone. Jeśli możesz to sprawdź, czy też Ci się tak nagrzewa ta dioda przy świeceniu na biało. W jednym C6 (N16 ale to chyba nie ma znaczenia) nagrzewała mi się tak mocno, że po chwili ciężko było ją dotknąć, przy innych są ciepłe, ale w granicach rozsądku. Może Chińczyk wsadził jakąś mocniejszą diodę, bo wydawało mi się, że świeci wyjątkowo mocno (ale akurat nie miałem wtedy z czym porównać, a teraz ten moduł siedzi pod sufitem, więc nie sprawdzę).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.