Faktycznie nie działa i co ciekawe... prawdopodobnie nigdy tak nie działało. A dlaczego tak piszę? Bo najpierw wgrałem po kolei wszystkie wersje softu @vajera dostępne na Githubie. Jest tego baaardzo dużo, więc aby trochę zmniejszyć ilość prób wgrywałem te główne numery, czyli 0.7.50, 0.7.40, itd. aż do 0.3.8 - ostatnia wersja na Githubie. Kilkadziesiąt softów wgranych później i kilkadziesiąt urządzeń dodanych nadaremnie do clouda dalej nie znalazłem wersji, w której to działało. Cofałem się więc dalej wykorzystując do tego celu własne archiwum. Nie wszystkie wersje archiwalne mam, sporo wtedy kompilowałem sam i znalazłem jedną z pierwszych wersji z webserwerem (jeszcze moim uproszczonym), gdzie po przejściu w tryb konfiguracji przynajmniej łączy się z rozgłaszaną siecią. Jest to wersja z 12.01, wtedy jeszcze nie było oficjalnej wersji z webserwerem, dlatego twierdzę, że sposób który opisuje i chciał wykorzystać @veeroos do wejścia w tryb konfiguracji prawdopodobnie nigdy nie działał. Dlaczego prawdopodobnie? Patrz niżej.veeroos wrote: Fri Apr 25, 2025 7:56 pm Ok. ja nie mam problemu z pierwszym połączeniem z webserwerem, wchodzę w niego normalnie, ustawiam parametry zapisuję z restartem, bramka loguje się w cloudzie, ale jak wejdę w tryb konfiguracji przyciskiem (5s wcisniety BOOT), lub kliknę w Cloudzie wejscie w tryb konfiguracji, to układ idzie w tryb konfiguracji, urządzenie nadaje sieć wifi ale z tą siecią nie da rady się połączyć. W trybie Online mam dostęp normalnie do webserwera, a, w trybie konfiguracji nie, coś jakby blokowało w trybie konfiguracji dostęp do webserwera, no chyba, że tak ma być.
Jeśli miałeś taką wersję, to ja nie potrafię odnaleźć jej w archiwum. Sprawdziłem WSZYSTKIE wersje z okresu Świąt Wielkanocnych (od 7.43 do 7.50), które są w archiwum i w żadnej nie działało...LukiSpajder wrote: Fri Apr 25, 2025 8:03 pm U Mnie jest tak samo ale wcześnie działało prawidło po przełączeniu w tryb konfiguracji można było się połączyć bez problemu ale nie pamiętam w której wersji to było w okolicach Świąt Wielkanocnych .
Strona „adres przydzielony przez router/update „otwiera się i działa nie sprawdzałem tego po przez wgrywanie aktualizacji
@vajera - Kolega @veeroos znalazł błąd, który nie mam pojęcia z czego wynika. Masz jakiś pomysł? Sprawdziłem nawet teraz z ciekawości na bramce Airly @veeroosa i tam pięknie to działa. Przyznam, że nie widziałem do tej pory szczególnej potrzeby wchodzenia w ten sposób w konfigurację, ale jestem sobie w stanie wyobrazić, że ktoś będzie miał taką potrzebę. Dobrze by było aby działało. A może @veeroos pomożesz namierzyć problem? Masz w tym spore doświadczenie i w Twoich projektach działa
No i znowu kawałek nocy zarwany, ale udało się coś konkretnego ustalić. Nie działa, bo chyba nigdy nie działało