Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?

[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

klew wrote: Sun Apr 13, 2025 11:43 am
[email protected] wrote: Sun Apr 13, 2025 11:14 am
Chciałbym mieć wszystkie wartości zapisane w czasie a nie tylko tą ostatnią.
Aktualnie to i tak nic nie zmieni. Trzeba by w Supli zrobić dedykowany kanał do tego, a nie licznik impulsów.
Nie da się dodać wpisów do historii
OK nie jest to aż tak ważne, a z perspektywy OCR? ja się dziwie, czemu od tego nie zaczęliście, żeby testerzy mogli klasyfikować odczyty
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Fajnie jak by można akceptować to w apce ,
pzygmunt
Been thanked: 59 times

[email protected] wrote: Sun Apr 13, 2025 11:54 am OK nie jest to aż tak ważne, a z perspektywy OCR? ja się dziwie, czemu od tego nie zaczęliście, żeby testerzy mogli klasyfikować odczyty
Ktoś może złośliwie akceptować niepoprawne. To jest tylko sugestia. Realnie i tak ktoś inny zaufany musi to zweryfikować.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

pzygmunt wrote: Mon Apr 14, 2025 10:37 am
[email protected] wrote: Sun Apr 13, 2025 11:54 am OK nie jest to aż tak ważne, a z perspektywy OCR? ja się dziwie, czemu od tego nie zaczęliście, żeby testerzy mogli klasyfikować odczyty
Ktoś może złośliwie akceptować niepoprawne. To jest tylko sugestia. Realnie i tak ktoś inny zaufany musi to zweryfikować.
Też prawda, ale mimo wszystko wydaje mi się, że to by przyspieszyło uczenie ;) Zawsze można uczyć dwa modele na podstawie tych samych zdjęć
vicam

Zenon wrote: Sat Apr 12, 2025 9:46 pm Witam!
Na podanej stronie internetowej https://vicam.pl/zestaw-cam-meter-ocr-s ... am-01.html po dodaniu do koszyka, jest możliwość wpisania kodu zniżkowego.
Może jest jakaś promocja dla Forumowiczów?
Pozdrawiam
Zenon
Hej
Proszę to 5 bonów rabatowych o wartości 20 zł każdy

FROUM1SUPLACAMMETER
FROUM2SUPLACAMMETER
FROUM3SUPLACAMMETER
FROUM4SUPLACAMMETER
FROUM5SUPLACAMMETER

Kod bonu należy wpisać w rubryce "Wprowadz kod bonu"
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Ostatnio zauważyłem że średnio jedno zdjęcie dziennie ma taki niebieski kolor ja na zrzucie ekranu. Czym to jest spowodowane? W różnych godzinach to się pojawia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Jestem po zakupie wymienionego tutaj urządzenia i powiem tak. Odczucia są pozytywne. Trochę niektóre elementy druku musiałem wydłubać. Ale same uchwyty są stabilne i mocne jak na druk 3d. ogólnie taki tip to do tego elementu na trytytki warto dodać taśmę 2 strona - stabilniej trzyma w miejscu po dociągnięciu. Natomiast że pod zlewem mam ogólnie syf i mało miejsca to musiałem przerobić mocowanie i przekręciłem sobie baksa do blatu a na końcu pozostałe elementy z zestawu i mam fajne pancerne mocowanie. Swoją drogą rozwiązała się też mi kwestia wysyłki zdjęcia podlicznika do zarządcy o udało się tak ustawić kamerę że łapie i licznik i numer seryjny ;) czy 200 zł to dużo? Ja traktuje to jako inwestycję mam nadzieję że algorytm z czasem będzie lepiej działał. Zdarza się na przejściu różnie łapać te wartości ale byłem tego świadom. Chociaż pomylić 2 z 4 to też ciekawe xD
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Dawno nie zaglądałem ale zaniepokoiły mnie wskazania w HA. Zauważyłem, że gdy jest błąd pomiaru (na pomarańczowo) wskazanie aktualnego stanu w aplikacji jest niedostępne ---. Czy tak powinno być?
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

uchnast.michal wrote: Tue May 13, 2025 4:52 pm Dawno nie zaglądałem ale zaniepokoiły mnie wskazania w HA. Zauważyłem, że gdy jest błąd pomiaru (na pomarańczowo) wskazanie aktualnego stanu w aplikacji jest niedostępne ---. Czy tak powinno być?
Gdy nie ma odczytu, to nie ma odczytu ;)
Jest w tym głębsza logika ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

klew wrote: Tue May 13, 2025 5:11 pm
uchnast.michal wrote: Tue May 13, 2025 4:52 pm Dawno nie zaglądałem ale zaniepokoiły mnie wskazania w HA. Zauważyłem, że gdy jest błąd pomiaru (na pomarańczowo) wskazanie aktualnego stanu w aplikacji jest niedostępne ---. Czy tak powinno być?
Gdy nie ma odczytu, to nie ma odczytu ;)
Jest w tym głębsza logika ;)
Oj @klew, brak odczytu a brak wskazania ostatniego prawidłowego to subtelna różnica. Miałem na myśli to, że licznik pokazuje 0 tylko dlatego, że ostatni odczyt był błędny. Z czego to wynika, czy to celowe?

Return to “Ogólna dyskusja”