mSRW-01 konfiguracja wyzwalaczy akcji

Rajzel

Cześć,

Pytanie czy coś tu źle robię przy ustawieniu wyzwalaczy akcji czy czegoś gdzieś nie zaznaczyłem? Rolety podłączone, działają i w aplikacji i z przycisków. Chciałem dodać wyzwalacz akcji, gdzie przy dwukrotnym przyciśnięciu przycisku dana roleta zostanie zasłonięta lub odsłonięta o dany % (powiedzmy 10%). Wszystko zapisane w wyzwalaczu dwukrotnego kliknięcia i niestety za żadne skarby nie mogę uruchomić tej procedury (ani z przycisku aplikacji ani z fizycznego na ścianie). Z poziomu supla Cloud oczywiście otwieranie częściowe i zamykanie o podany % działa bez problemu.

Czy coś tu robię nie tak?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Cześć.
Z ciekawości aż na swoim mSRW zacząłem to sprawdzać i u mnie działa :P ale nie jest tak różowo jakby się wydawało.

Po pierwsze, może nie trafiasz w dwuklik. Sprawdź jakie masz ustawienia czasów dla przytrzymania i multikliku. Ja mam tak i zawsze trafiam.
IMG_20250503_113821.jpg
Po drugie, sprawdź wyzwalacz dla przytrzymania. Kiedyś ten wyzwalacz nie był wykorzystywany lokalnie i z ciekawości sprawdziłem co tam lokalnie wykonuje się przy przytrzymaniu. Teraz już wiem, że jak przytrzymuje to roleta jest w ruchu. Do tej pory miałem na tym wyzwalaczu zapalanie oświetlenia, ale to nie ważne.

Ustaw sobie na tym wyzwalaczu tak jak poniżej i sprawdź czy Ci zadziała, u mnie działa.
IMG_20250503_114639.jpg
IMG_20250503_114701.jpg
Jak już będzie Ci działało, to możesz ustawić to samo dla 2x tak jak ja dla testu ustawiłem i u mnie działa nie ważne czy 2x czy przytrzymanie.
IMG_20250503_115126.jpg
IMG_20250503_115144.jpg
Na koniec róż, o którym wspomniałem na początku.
Akcja z listy akcji, które możemy wykonać z Cloud np. "Odsłoń częściowo" z parametrem +10%, nie pokrywa się z tym co robi ta sama akcja przez wyzwalacz :o tam musimy wpisać -10%, więc gdzieś jest błąd :roll:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Rajzel

Przytrzymanie przycisku też sprawdzałem wcześniej z ciekawości i działało dokładnie tak jak opisałeś - roleta jedzie w górę lub w dół do momentu puszczenia przycisku.

Może faktycznie tutaj nie trafiałem w dwuklik - to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Rajzel wrote: Sat May 03, 2025 11:34 am .... to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
...żebyś nie musiał czekać na odpowiedź, bo dzisiaj dzień świąteczny :) - podpowiem;

Tak!
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Rajzel wrote: Sat May 03, 2025 11:34 am ... to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
Tak.

Możesz też w sumie sobie najpierw sprawdzić to co Ci opisałem w 'Po drugie'
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Rajzel

Dzięki za pomoc, temat rozwiązany - musze pokombinować z czasami, by jak najlepiej je dostosować pod siebie. Teraz jeszcze etap budowy i przyciski wiszą w wersji roboczej bez obudów itp to też inaczej działa klik i trzeba pilnować by odbił do końca przed wciśnięciem drugi raz. Przytrzymanie protestowane, dwukliki działały także temat można zamknąć.

Return to “ZAMEL mSRW-01”