Cześć,
Pytanie czy coś tu źle robię przy ustawieniu wyzwalaczy akcji czy czegoś gdzieś nie zaznaczyłem? Rolety podłączone, działają i w aplikacji i z przycisków. Chciałem dodać wyzwalacz akcji, gdzie przy dwukrotnym przyciśnięciu przycisku dana roleta zostanie zasłonięta lub odsłonięta o dany % (powiedzmy 10%). Wszystko zapisane w wyzwalaczu dwukrotnego kliknięcia i niestety za żadne skarby nie mogę uruchomić tej procedury (ani z przycisku aplikacji ani z fizycznego na ścianie). Z poziomu supla Cloud oczywiście otwieranie częściowe i zamykanie o podany % działa bez problemu.
Czy coś tu robię nie tak?
mSRW-01 konfiguracja wyzwalaczy akcji
-
Rajzel
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cześć.
Z ciekawości aż na swoim mSRW zacząłem to sprawdzać i u mnie działa
ale nie jest tak różowo jakby się wydawało.
Po pierwsze, może nie trafiasz w dwuklik. Sprawdź jakie masz ustawienia czasów dla przytrzymania i multikliku. Ja mam tak i zawsze trafiam. Po drugie, sprawdź wyzwalacz dla przytrzymania. Kiedyś ten wyzwalacz nie był wykorzystywany lokalnie i z ciekawości sprawdziłem co tam lokalnie wykonuje się przy przytrzymaniu. Teraz już wiem, że jak przytrzymuje to roleta jest w ruchu. Do tej pory miałem na tym wyzwalaczu zapalanie oświetlenia, ale to nie ważne.
Ustaw sobie na tym wyzwalaczu tak jak poniżej i sprawdź czy Ci zadziała, u mnie działa. Jak już będzie Ci działało, to możesz ustawić to samo dla 2x tak jak ja dla testu ustawiłem i u mnie działa nie ważne czy 2x czy przytrzymanie.
Na koniec róż, o którym wspomniałem na początku.
Akcja z listy akcji, które możemy wykonać z Cloud np. "Odsłoń częściowo" z parametrem +10%, nie pokrywa się z tym co robi ta sama akcja przez wyzwalacz
tam musimy wpisać -10%, więc gdzieś jest błąd 
Z ciekawości aż na swoim mSRW zacząłem to sprawdzać i u mnie działa
Po pierwsze, może nie trafiasz w dwuklik. Sprawdź jakie masz ustawienia czasów dla przytrzymania i multikliku. Ja mam tak i zawsze trafiam. Po drugie, sprawdź wyzwalacz dla przytrzymania. Kiedyś ten wyzwalacz nie był wykorzystywany lokalnie i z ciekawości sprawdziłem co tam lokalnie wykonuje się przy przytrzymaniu. Teraz już wiem, że jak przytrzymuje to roleta jest w ruchu. Do tej pory miałem na tym wyzwalaczu zapalanie oświetlenia, ale to nie ważne.
Ustaw sobie na tym wyzwalaczu tak jak poniżej i sprawdź czy Ci zadziała, u mnie działa. Jak już będzie Ci działało, to możesz ustawić to samo dla 2x tak jak ja dla testu ustawiłem i u mnie działa nie ważne czy 2x czy przytrzymanie.
Na koniec róż, o którym wspomniałem na początku.
Akcja z listy akcji, które możemy wykonać z Cloud np. "Odsłoń częściowo" z parametrem +10%, nie pokrywa się z tym co robi ta sama akcja przez wyzwalacz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Rajzel
Przytrzymanie przycisku też sprawdzałem wcześniej z ciekawości i działało dokładnie tak jak opisałeś - roleta jedzie w górę lub w dół do momentu puszczenia przycisku.
Może faktycznie tutaj nie trafiałem w dwuklik - to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
Może faktycznie tutaj nie trafiałem w dwuklik - to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
...żebyś nie musiał czekać na odpowiedź, bo dzisiaj dzień świątecznyRajzel wrote: Sat May 03, 2025 11:34 am .... to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
Tak!
Tak.Rajzel wrote: Sat May 03, 2025 11:34 am ... to ustawienie czasów jest widoczne po przełączeniu danego modułu w tryb konfiguracyjny i wtedy muszę się połączyć z jego wifi by wejść i zobaczyć te ustawienia tak?
Możesz też w sumie sobie najpierw sprawdzić to co Ci opisałem w 'Po drugie'
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Rajzel
Dzięki za pomoc, temat rozwiązany - musze pokombinować z czasami, by jak najlepiej je dostosować pod siebie. Teraz jeszcze etap budowy i przyciski wiszą w wersji roboczej bez obudów itp to też inaczej działa klik i trzeba pilnować by odbił do końca przed wciśnięciem drugi raz. Przytrzymanie protestowane, dwukliki działały także temat można zamknąć.