Srw-01 konfiguracja

Sterownik rolet
Stratos37!

Ogólnie rolety działają za pomocą aplikacji supla oraz łącznika monostabilnego. Zauważyłem taką sytuację w przypadku sterowaniem łącznikiem monostabilnym i nie wiem czy tak ma być, czy ewentualnie jest możliwość zmiany w konfiguracji - jeżeli zaraz po powrocie rolety do góry (poz. zamknięta) nacisnę znów otwieranie na przycisku monostabilnym, roleta nie reaguje, muszę ponownie nacisnąć przycisk, identycznie jest gdy roleta jest otwarta (poz. dolna) jeżeli zaraz nacisnę przycisk, roleta nie reaguje, muszę ponownie nacisnąć przycisk "góra". Zauważylem, że po odczekaniu dobrych kilku sekund, nie mierzyłem dokładnie czasu, roleta działa przy pierwszym naciśnięciu przycisku. W trakcie opuszczania i podnoszenia, gdy przerywam pracę rolety wszystko ok.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

Stratos37! wrote: Tue May 06, 2025 6:21 pm Ogólnie rolety działają za pomocą aplikacji supla oraz łącznika monostabilnego. Zauważyłem taką sytuację, nie wiem czy tak ma być, czy ewentualnie jest możliwość zmiany w konfiguracji - jeżeli zaraz po powrocie rolety do góry (poz. zamknięta) nacisnę znów otwieranie - roleta nie reaguje, muszę ponownie nacisnąć przycisk, tak samo jest gdy roleta jest otwarta (poz. dolna) jeżeli zaraz nacisnę przycisk, roleta nie reaguje, muszę ponownie nacisnąć przycisk "góra". Zauważylem, że po odczekaniu dobrych kilku sekund, nie mierzyłem dokładnie czasu, roleta działa przy pierwszym naciśnięciu przycisku.
Tak ma być ze trzeba chwilę poczekać
Stratos37!

Dzięki wielkie.
Stratos37!

Jeszcze jedno, jeżeli powiedzmy, ulegnie uszkodzeniu sterownik, bądź utracę łączność, zawsze będę miał możliwość sterowania przyciskiem fizycznym na ścianie, czy tak?
[email protected]

Jak ulegnie uszkodzeniu to chyba jasne że nie 😉 bez internetu owszem
Stratos37!

Awarii nie uszkodzeniu.
[email protected]

Napisałeś wyżej uszkodzeniu 😉 nie wiem jakieś awarii był miał ulec żeby nie był uszkodzony
Stratos37!

Powiedzmy, że nie będzie zasilany sam sterownik, czy styki w sterowniku są tak skonfigurowane "'zrównoleglone" że jest możliwość sterownia łącznikiem fizycznym na ścianie?
Last edited by Stratos37! on Tue May 06, 2025 7:15 pm, edited 1 time in total.
[email protected]

Jak odłączysz sterownik od prądu to chyba też jasne że nie będzie działał ? Ale to raczej nie miałbyś prądu w ogóle niż by ktoś w puszce grzebał
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Stratos37! wrote: Tue May 06, 2025 7:11 pm Powiedzmy, że nie będzie zasilany sam sterownik, czy styki w sterowniku są tak skonfigurowane "'zrównoleglone" że jest możliwość sterownia łącznikiem fizycznym na ścianie?
Nie. Przekaźnikami steruje procek. Jeżeli on nie działa to nic nie działa. Może być np. problem tylko z wifi, wtedy działa
YoMan

Return to “ZAMEL SRW-01”