OK, zakupiłem te H4 czyli ESP32-C3 z datasheet'u wyczytałem że do ustawienia w tryb boot odpowiadają piny : GPIO2, GPIO8 i GPIO9 . Ale te pierwsze dwa GPIO nie są dostępne w tym układzie, więc ustawiam tylko GPIO9. Niestety jest ono dostępne tylko jako pad więc wykorzystanie go w układzie będzie trochę druciarskie. Czy dobrze kombinuję ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Tak tak, w sumie nie wiem po co ta 8 i 2 jest w tym układzie potrzebna, generalnie pin boot jest na GPIO9 i jego trzeba zewrzeć do masy podłączyć TX, RX i zasilanie i normalnie program wgrywasz
To znowu ja , planuje ten układ wmontować w gniazdku w miejsce CB2S i mam małą zagwozdkę bo przycisk ON/OFF byłby na RX’ie czyli gpio19 , czy to robi jakiś problem , czy może przelutować na inne wolne nie chciałbym wyłączać seriala, przynajmniej do czasu ukończenia softu . Drugi problem to gpio9 które nie jest dostępne na złączu tylko na padzie , które w układzie zasłania mi przekaźnik , trzeba do lutować kabelek
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Teoretycznie i możesz przelutowac się gdzieś indziej, ale w sumie z drugiej strony, po co Ci serial w gniazdku . Co do GPIO9 to ja biorę przewód przylutowuje go do masy i na czas podawania zasilania dotykam tylko nim tego pada , tak na czuja, aż trafię . Wiele tak układów musiałem kombinować, bo nie wlutowalem przewodu najpierw przed wlutowaniem układu., a ogólnie to przeważnie programuje przed wlutowaniem