Zgłoszenia nowych urządzeń [bramka Zigbee]

Zibi_007

vajera wrote: Fri May 09, 2025 9:48 am
Albert wrote: Thu May 08, 2025 5:58 pm @vajera i @Zibi_007 - panowie, przepraszam Was za zamieszanie. Jestem cymbał. Do tej pory myślałem, że klikniecie tym przyciskiem wciskanym przez obudowę, symuluje też wzbudzenie alarmu - w poprzednich czujkach właśnie odpięcie z podstawy zmieniało stan czujnika... i myślałem że to starczy. Czujniki się dodały i po "przydymieniu" ich - wyją i zmieniają stan od strzała. Wszystko jest extra! Wybaczcie zamieszanie proszę i moje lenistwo z nieczytaniem dokładnie wątku :oops: :oops: :oops: :oops:
Czujki są bardziej rekreacyjnie niż jako jakieś podstawowe zabezpieczenie ;)

Kawał fantastycznej roboty ta bramka! Dziękuję!
Najważniejsze, że wszystko bangla 😉
ps. czujnik dymu rekreacyjnie...brzmi ciekawie...cytując klasyka "co Wy tam Albert palicie..."🤣
Ja? Radomskie... ale jak Pan @vajera woli, to RomanG ma Camele :lol:
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Nec Hercules contra plures!
Alpines

Zaczynam przygodę z bramką Zigbee - na początek w planach powrzucanie "czujnik drzwi drzwi otwarte zamknięte" na rolety zewnętrzne żeby można bylo w supli odwrócić logike i miec napedów yooda w HA info czy otwarte czy zamknięte - znalazłem jeden czujnik otwarcia sonoof w szufladzie i działa. Ale jeśli moge zapytać szanowne grono które czujniki są najbardziej niezawodne z waszego doświadczenia
PARASOLL Czujnik do drzwi/okna, smart/biały

Tuya Zigbee 3.0 inteligentny czujnik drzwi
Czy jeszcze jakiś inny polecacie - potrzebuje 12 szt - do tego chyba najlepiej będzie z 2 bramki zigbee - pietro i parter
Zibi_007

Alpines wrote: Fri May 09, 2025 6:58 pm Zaczynam przygodę z bramką Zigbee - na początek w planach powrzucanie "czujnik drzwi drzwi otwarte zamknięte" na rolety zewnętrzne żeby można bylo w supli odwrócić logike i miec napedów yooda w HA info czy otwarte czy zamknięte - znalazłem jeden czujnik otwarcia sonoof w szufladzie i działa. Ale jeśli moge zapytać szanowne grono które czujniki są najbardziej niezawodne z waszego doświadczenia
PARASOLL Czujnik do drzwi/okna, smart/biały

Tuya Zigbee 3.0 inteligentny czujnik drzwi
Czy jeszcze jakiś inny polecacie - potrzebuje 12 szt - do tego chyba najlepiej będzie z 2 bramki zigbee - pietro i parter
Najlepiej coś markowego (choć nie ma reguły) i z gwarancją. Te z Chin to loteria.
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Alpines

Dziekuje
Zibii - aquara to bedzie cos markowego ?
Zibi_007

Alpines wrote: Fri May 09, 2025 7:29 pm Dziekuje
Tak, ale akurat tej firmy osobiście chyba bym nie brał, a jeśli już to u oficjalnego sprzedawcy. Tutaj i w necie jest sporo na temat problemów (jak nie bateria, to co innego).
Przeczytaj najpierw ten post viewtopic.php?p=203471#p203471 - może Cię naprowadzi.

bokk

Ja mam Aqara Door and Windows Sensor T1 DW-S03D. Gabaryty super bo czujnik jest bardzo mały. Ważne żeby był z polskiej dystrybucji. Miałem z Ali... i nie działały stracony czas przy ich ustawianiu a te z naszej dystrybucji sparowane za pierwszym razem I pokazują stany prawidłowo
Albert

"co Wy tam Albert palicie..."🤣

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Robert Błaszczak

bokk wrote: Fri May 09, 2025 7:41 pm
Ja mam Aqara Door and Windows Sensor T1 DW-S03D. Gabaryty super bo czujnik jest bardzo mały. Ważne żeby był z polskiej dystrybucji. Miałem z Ali... i nie działały stracony czas przy ich ustawianiu a te z naszej dystrybucji sparowane za pierwszym razem I pokazują stany prawidłowo
A mi pozostaje potwierdzić, że te czujniki - zakupione z polskiej dystrybucji - działają poprawnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
vajera

Robert Błaszczak wrote: Fri May 09, 2025 7:49 pm
bokk wrote: Fri May 09, 2025 7:41 pm
A mi pozostaje potwierdzić, że te czujniki - zakupione z polskiej dystrybucji - działają poprawnie.
Jak zweryfikować polską dystrybucję? Jakiś konkretny sklep?
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
Alpines

@vajera dokładnie takie samo pytanie zadałem
i dzięki uprzejmości kolegi @bokk utrzymałem info ze https://www.electro.pl/dom-i-ogrod/inte ... ra-dw-s03d jest wart polecenia

Return to “Bramka ZigBee”