Ciekawe że tak działa. W takim razie co to dokładnie za model czujnika? Możesz sam czujnik na próbę podłączyć prosto pod żarówkę? Jakbyś jeszcze miernikiem sprawdził napięcie między tym czerwonym a N.maksymilian wrote: Thu May 15, 2025 4:34 pm Ostatecznie problem był z czujnikiem ruchu (w sensie ja nie rozumiałem jak on działa. Zrobiłem jak na rysunku i teraz jest ok.
Zamel2.jpg
PIR i mROW-02
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Wciśnij i przytrzymaj config, albo przełącz moduł w tryb konfiguracji używając odpowiedniego przycisku w Cloud. Potem podłącz się do emitowanej przez niego sieci i wejdź na stronę http://192.168.4.1maksymilian wrote: Thu May 15, 2025 4:32 pmJak mogę przestawić na bistabilny?djalex wrote: Thu May 15, 2025 8:33 am [...] a w konfiguracji wejścia masz pewnie ustawione na monostabilny.
Tam zmień typ wejścia na MOTION_SENSOR
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
maksymilian
No tu ewidentnie dochodzę do granic mojego rozumienia.djalex wrote: Thu May 15, 2025 5:50 pm Ciekawe że tak działa. W takim razie co to dokładnie za model czujnika? Możesz sam czujnik na próbę podłączyć prosto pod żarówkę? Jakbyś jeszcze miernikiem sprawdził napięcie między tym czerwonym a N.
Czujnik ruchu to MCR-07 od Zamela.
Jak czerwony przewód (wyjście czujnika) wisi w powietrzu, to na jest na nim albo 0 (względem N, jak nie ma detekcji) albo 230V - tego bym się spodziewał.
Jak podłączę to do wejścia mROW, to przy braku detekcji mam tam 204V, przy detekcji 230V. I na te zmiany nie reaguje mROW.
-
maksymilian
Wielkie dzięki! Nie rozwiązuje mi to tego problemu, ale rozwiązuje inne które miałem w tle.lesny8 wrote: Thu May 15, 2025 8:09 pmWciśnij i przytrzymaj config, albo przełącz moduł w tryb konfiguracji używając odpowiedniego przycisku w Cloud. Potem podłącz się do emitowanej przez niego sieci i wejdź na stronę http://192.168.4.1
Tam zmień typ wejścia na MOTION_SENSOR
I faktycznie jest to w instrukcji, ale na śmierć o tym zapomniałem.