HPD - Zaproszenie do testów ALERT RC1

HPD

Jur Ek wrote: Fri May 16, 2025 11:09 am Urzadzenie przesłane przez firmę w ramach testów to najbogatsza wersja. Urzadzenie ładnie opakowane. Zawartość posiada wszystko co jest niezbędne do uruchomienia urządzenia. Całość bezproblemowo można zmontować w krótkim czasie. Podlacze ie do Supli szybkie sprawne. Mozna by się tylko zastanowić czy ze strony SUPLA nie nalezalo by zmienić na czytelniejsze bardziej zrozumiałe opisy. Samo urzadzenie nadajnik jak i odbiornik są z sobą skomunikowane poprawnie. Producent przewidział również iez momenty w których nastapi zanik zasilania. Urzadzenie maxymalnie do 3h po powrocie zasilania skomunikuje sie ponownie z odbiornikiem. Co do instrukcji to na pewno warto dodać ostrzeżenie dla użytkowników o wydobywających sie niebezpiecznych gazach ze zbiornika typu szambo. Po użytkowaniu kilku dniowym sądzę ze klienci końcowi będą zadowoleni.
Bardzo dziękujemy ! Tak to bardzo trafna sugestia i jest już w instrukcji :)
Beholder

HPD wrote: Fri May 16, 2025 12:37 pm
Dziękujemy za przesłanie opinii i sugestii dotyczących zmian w urządzeniu. Mamy nadzieję, że dalsze testy przebiegną pomyślnie :) o ile gruba żeliwna pokrywa nie jest typu ciężkiego( pod pojazdy ciężarowe ). Urządzenie było testowane pod standardowymi pokrywami typu lekkiego, pod pojazdy osobowe.
p.s czekamy na dalszą relację z testów 8-)
Niestety jest typu ciężkiego, jest jeszcze kołnierz na którym sie opiera tylko trochę cieńszy. Przez metal i tak nie będzie propagacji, trzeba liczyć, że sygnał przejdzie przez betonową nadstawkę do której przymocuję nadajnik i warstwę ziemi.
HPD

Beholder wrote: Fri May 16, 2025 2:17 pm
Dziękujemy za przesłanie opinii i sugestii dotyczących zmian w urządzeniu. Mamy nadzieję, że dalsze testy przebiegną pomyślnie :) o ile gruba żeliwna pokrywa nie jest typu ciężkiego( pod pojazdy ciężarowe ). Urządzenie było testowane pod standardowymi pokrywami typu lekkiego, pod pojazdy osobowe.
Niestety jest typu ciężkiego, jest jeszcze kołnierz na którym sie opiera tylko trochę cieńszy. Przez metal i tak nie będzie propagacji, trzeba liczyć, że sygnał przejdzie przez betonową nadstawkę do której przymocuję nadajnik i warstwę ziemi.
hmm to tym bardziej jesteśmy ciekawi wyników tego testu !
Jur Ek

klew wrote: Fri May 16, 2025 11:14 am
Jur Ek wrote: Fri May 16, 2025 11:09 am Mozna by się tylko zastanowić czy ze strony SUPLA nie nalezalo by zmienić na czytelniejsze bardziej zrozumiałe opisy.
Rozwiń myśl, podaj przykłady itp :)
Chodzi o opis wg zalacznika, np jeden czujnik to czujnik poziomu cieczy, drugi to czujnik alarmu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jur Ek

Beholder wrote: Fri May 16, 2025 2:17 pm
Mysl "nieuczesana" a co by było gdyby wyprowadzić dodatkowy przewod z nadajnika nad pokrywę ( przedłużyć przewod antenowy), lub przedłużyć przewod sondy i wykonując np dodatkowy otwor z boku komina aby umieścić sądy wewnątrz? To oczywiście są dywagacje akademickie jednak... może coś z tego sie uda zrealizować i minimalnym kosztem osiagnie sie zamierzony cel
klew

Jur Ek wrote: Fri May 16, 2025 2:36 pm

Chodzi o opis wg zalacznika, np jeden czujnik to czujnik poziomu cieczy, drugi to czujnik alarmu
Na ekranie masz dwa czujniki poziomu cieczy ;)
Ogólnie ten widok będzie miał niedługo aktualizację, tylko się to trochę przedłuża. Ale może w przyszłym tygodniu będzie wydana
robertklepacki94

U mnie pierwsze potencjalne problemy, sprzęt narazie mam cały czas na biurku.
Jedna sonda w szklance wody(zbiornik wody- alarm <20%) druga sonda leży luźno(szambo-alarm gdy >90%) i już drugi ram ma taką sytuacje że odbiornik traci połączenie z nadajnikiem i wywoływany jest alarm, wyciszam alarm przyciskiem na urządzeniu(sondy dalej ofline) wyciągam sondę z wody i po około 20 sekundach wywoływany jest znowu alarm(poprawny bo brak wody).
Dziś przy drugiej takiej sytuacji czekałem prawie 4 godziny czy nadajnik wróci do żywych ale pomógł tylko zabieg jak wcześniej, alarm przez 4 godziny świecił non stop.

@HPD, @klew jakieś pomysły ? Może u innych podobnie ?
IMG_4703.png
IMG_4702.png
IMG_4701.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

robertklepacki94 wrote: Fri May 16, 2025 7:03 pm U mnie pierwsze potencjalne problemy, sprzęt narazie mam cały czas na biurku.
Jedna sonda w szklance wody(zbiornik wody- alarm <20%) druga sonda leży luźno(szambo-alarm gdy >90%) i już drugi ram ma taką sytuacje że odbiornik traci połączenie z nadajnikiem i wywoływany jest alarm, wyciszam alarm przyciskiem na urządzeniu(sondy dalej ofline) wyciągam sondę z wody i po około 20 sekundach wywoływany jest znowu alarm(poprawny bo brak wody).
Dziś przy drugiej takiej sytuacji czekałem prawie 4 godziny czy nadajnik wróci do żywych ale pomógł tylko zabieg jak wcześniej, alarm przez 4 godziny świecił non stop.

@HPD, @klew jakieś pomysły ? Może u innych podobnie ?

IMG_4703.png
IMG_4702.png
IMG_4701.png
Wygląda na jakiś problem z komunikacją między urządzeniami.
Gdy sondy będą online, sprawdź na nich (i) - szczególnie baterię i zasięg.
robertklepacki94

@klew
IMG_4704.png
IMG_4705.png
robertklepacki94

Po całym weekendzie testów, przynajmniej u mnie problem jest z komunikacją nadajnik --> odbiornik.
Średnio 3-4 razy na dobę występuje błąd komunikacji przez co sondy w supli są offline co wywołuje alarm.

Return to “Nowości”