Witam!Zibi_007 wrote: Thu May 15, 2025 7:29 pmI to jest słuszna decyzja. Jak nic nie da update, to zwracaj. Szkoda nerwów.lukasz06 wrote: Thu May 15, 2025 7:15 pm Dokładnie wersja 1.1.5. Druga też ma tą samą wersję i i jest ok. Dobra zamawiam w końcu tą bramkę, a jak to nie pomoże, to ją zwracam.
Dzięki za pomoc.
Wysłałbym Ci jakąś bramkę w prezencie, ale po moim poście do @vajera zgłosiło się kilka osób, to rozdałem. Zostawiłem sobie awaryjnie trzy (w tym jedną eWelinka), aby mieć właśnie do aktualizacji.
Jestem jedną z tych osób która została obdarowana.
Dziękuję jeszcze raz.
Bramka przyszła fabrycznie zapakowana z zasilaczem i kabelkiem.
Wszystko działa i zaktualizowałem oprogramowanie w kilku sprzętach.
Jeden z czujników ruchu po aktualizacji w końcu zaczął działać normalnie a pod Suplą dodał dodatkowo kanał oświetlenia w luxach (i nawet działa). Dodałem też czujnik wibracji (nie było dla niego updatu) ale sprawdziłem że dobrze działa i każde potrząśnięcie generuje komunikat (alarm) czego niestety nie ma pod Suplą. Raz się wzbudzi i koniec. Napisałem o tym w innym temacie nie będę tu zaśmiecał.
Co do głowicy to nie zaktualizowała się automatycznie tylko trzeba było wejść w informacje o urządzeniu i kliknąć na sprawdź aktualizację oprogramowania. Pokazała się nowa wersja i normalnie zaktualizowało. Jest tam też opcja suwaka automatycznej aktualizacji. Można sobie włączyć. Nie wiem co daje ta aktualizacja bo moja głowica nie migała (albo tego nie widziałem) a była w wersji 1.1.
@Zibi_007 - dziękuję za sprzęt i cenne rady. Bez ciebie byłbym w czarnej d.
@vajera - super robota. Podziwiam.
Pozdrawiam
Zenon