Jak dobrze pamiętam swój szkic to zlicza dla 1h.Pietras81 wrote: Tue May 27, 2025 1:32 pmMam wgrany kod z drugiej strony powyższego tematu.viewtopic.php?p=189062#p189062klew wrote: Tue May 27, 2025 1:19 pmMogę, ale najpierw muszę zrozumieć co jest i co chcesz osiągnąć ;PPietras81 wrote: Tue May 27, 2025 11:03 am klew może ty coś tutaj zaradzisz ?? Szukałem ale nie mogę trafić na twoją odpowiedz w powyższym temacie.
Dodam że jeśli wyłączyłem w kodzie //rai=0; - reset licznika impulsów co minutę wówczas historia zapisuje się oki z wyjątkiem tego że wykres jest przyrostowy ale ma prawidłowe wartości.
Jakie typy kanałów tam są ustawione? Wrzuć może screeny, aby było widać o czym mówisz.
W cloud deszczomierz pojawią się na kanale ogolnym. Z tego co zrozumiałem działa to tak że liczy ilość impulsow przez 1min i wartość wyświetla w cloudzie. Po minucie resetuje i liczy od nowa. Wszystko było by Oki gdyby na wykresach pojawiał się poprawna wartość czyli tak jak jest to przy liczniku impulsow np przy wodzie. A tutaj wartości na wykresach są oderwane od zeczywisctosci.
Dwa , później zdaje się zrobiłem wersję na KLOP zamiast KPOP, właśnie z powodu sugestii @klew kiedy go pytałem o te wykresy.