Robercie, co do postu YoMan, ja w tym(viewtopic.php?p=205841#p205841) poście odpisałem, że kompletnie się z nim nie zgadzam:)Robert Błaszczak wrote: Mon May 19, 2025 3:59 pm Tomek, w 100% trafnie w temacie instrukcji odpisał Ci @YoMan (viewtopic.php?p=205818#p205818).
Utrzymywanie aktualnych instrukcji na etapie ciągle rozwijającego się projektu jest dosyć kosztowne. Szczególnie, że w przypadku Supli muszą dojść do tego tłumaczenia na inne języki. Więcej nie będę pisał, bo w linkowanej odpowiedzi masz napisane właściwie wszystko.
A tak na marginesie. Produkuję i sprzedaję drobne urządzenia elektroniczne do samochodów. Do każdej przesyłki dodaję skróconą instrukcję obsługi wielkości 1/4 A4 wydrukowanej w kolorze, na której jest kod QR do pełnej instrukcji. Około 25 - 30% kupujących zadaje mi po zakupie pytanie o instrukcję![]()
Ps. kod QR i nazwa zamazane celowo. Forum Supli nie ma służyć reklamowaniu mojej działalności.
Ps. 2. Oczywiście instrukcje są potrzebne. Ale jak już nie będzie co robić przy rozwoju projektu.
Ps. 3. Przepraszam za off-topic
.
manu.jpg
Co do Twojej instrukcji, brawo Ty! Czyli uważasz, że dołączanie instrukcji do wszystkich funkcjonalności Twojego produktu jest dobrą praktyką.
Co do P.S. 2 naprawdę kiedyś będzie taki moment, Supla będzie skończona? Kto o tym zadecyduje, że od dziś żadnych nowych poprawek i funkcjonalności?