Osuplowanie Markizy Tarasowej
-
Jaccy1
Witam. Mam markizę https://www.leroymerlin.pl/produkty/mar ... 52802.html. Dokupiłem dodatkowy pilot aby podłączyć do przycisków pilota przekaźniki. Są tylko 3 przyciski: Zwiń, Rozwiń i Stop.Do wemosa wgrałem sterowanie rolet. Przekaźniki od Zwiń i Rozwiń działają a od Stop nie. Animacja od Markiza Tarasowa super wyświetla. Dwa perwsze w cloud zapisane jako markiza tarasowa,a ten od Stop odzielnie. W sumie to by wystarczyło,ale... Może ktoś podpowie jak zrobić aby w apce dzialał Stop?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To wymaga odpowiedniego softu na urządzeniu.
W supladevice jest wsparcie dla 3 przekaźnikowych "rolet", i chyba to w GG było używane, ale pewności nie mam
W supladevice jest wsparcie dla 3 przekaźnikowych "rolet", i chyba to w GG było używane, ale pewności nie mam
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Jaccy1
Mnie zmyliło to, że w granym Cui jest wybór 3 przycisków i jest tam też przycisk Stop. Mogę zrobić to na trzech przyciskach bez rolety, ale nie będzie tego bajeru z animacją 
-
klew
Hm, to może w GG był rzeczywiście tylko wariant 3 przycisków, a nie sterowanie 3 przekaźnikami.Jaccy1 wrote: Thu Jun 12, 2025 12:56 pm Mnie zmyliło to, że w granym Cui jest wybór 3 przycisków i jest tam też przycisk Stop. Mogę zrobić to na trzech przyciskach bez rolety, ale nie będzie tego bajeru z animacją![]()
W SuplaDevice jest klasa:
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... _shutter.h
i ona pozwala na sterowanie 3 przekaźnikami (góra, dół, stop) - tylko ona zakłada, że wszystkimi przekaźnikami steruję się impulsami - czyli: impuls na gpio w "dół" -> zamykanie rolety, itd.
-
Jaccy1
W moich roletach są 2 przekaźniki i 2 przyciski i to śmiga otwarcie, zamknięcie i stop w każdej chwili jak dotknę przycisk w apce. W markizie podłączyłem 3 przekaźniki i 3 przyciski. Przycisk stop nic nie uruchamia. szkoda że nie działa.
-
klew
Kwestia softuJaccy1 wrote: Thu Jun 12, 2025 2:11 pm W moich roletach są 2 przekaźniki i 2 przyciski i to śmiga otwarcie, zamknięcie i stop w każdej chwili jak dotknę przycisk w apce. W markizie podłączyłem 3 przekaźniki i 3 przyciski. Przycisk stop nic nie uruchamia. szkoda że nie działa.
-
Jaccy1
Kwestia softu

[/quote]
Trudno będzie się otwierało do końca
Będę dalej walczył 
[/quote]
Trudno będzie się otwierało do końca
-
Jaccy1
Próbowałem różnie, Działają tylko przyciski otwórz zamknij.
Mam pytanie do czego jest ten zaznaczony przycisk?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jaccy1
Markiza Działa w Supli
. Przyciski Zwiń, Rozwiń i Stop działają jak chciałem. Home Assistant nie widzi Markizy z Supli. Jak w Supli Cloud zmienie funkcje na Rolety, to w HA w urządzeniach pojawja się roleta. Dla mnie funkcja roleta i markiza, to na tej samej zasadzie działają. Chyba że się myle. Może można by było porawić jak jest w Roletach?