SUPLA Device, pomiar pojemności

dgproject

Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie możliwości przedstawienia wartości w Supli takich jak litry. Dodałem do swojego projektu na ESP32-C3 repozytorium Supli w postaci wirtualnych czujników temperatury i czujników wilgotności do wykazania wartości procentowych. Zaistniała potrzeba dodania opcji opomiarowania pojemności przedstawionej w litrach i aktualnie realizuje to virtualHygromometer.h z powodzeniem oczywiście. Problem tkwi w tym że chciałbym w apce mieć dane w litrach w zamian za %. Czego tu najlepiej użyć?
Sorki jeśli odkopałem stary temat, lecz nie doszukałem ;)
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

dgproject wrote: Tue Jun 24, 2025 8:49 pm Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie możliwości przedstawienia wartości w Supli takich jak litry. Dodałem do swojego projektu na ESP32-C3 repozytorium Supli w postaci wirtualnych czujników temperatury i czujników wilgotności do wykazania wartości procentowych. Zaistniała potrzeba dodania opcji opomiarowania pojemności przedstawionej w litrach i aktualnie realizuje to virtualHygromometer.h z powodzeniem oczywiście. Problem tkwi w tym że chciałbym w apce mieć dane w litrach w zamian za %. Czego tu najlepiej użyć?
KPOP i ustawiasz co chcesz. Nawet z przelicznikami.

EDIT: Jakbyś miał problem ze znalezieniem, to zacznij tutaj viewtopic.php?t=14861
Last edited by Zibi_007 on Tue Jun 24, 2025 9:08 pm, edited 1 time in total.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
malarz
Been thanked: 2 times

dgproject wrote: Tue Jun 24, 2025 8:49 pm Witam serdecznie.
GeneralPurposeMeasurement (tzw. KPOP - na forum na ogół występuje w dyskusjach pod tym skrótem) możesz wykorzystać do pomiaru dowolnych rzeczy. I jednostki możesz mieć np. w hl
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
dgproject

Dzięki wielkie, właśnie przeglądałem na githubie i rozkminiałem tę bibliotekę :D

Return to “Pomoc”