Cześć.
Przede wszystkim dziękuję za CarPlay. Od czasu "Dzwońcie do Supli" to dla mnie najlepsza nowość!
Chciałbym wrócić do tematu pokazywania stanu bramy, nawiązując do Waszego komentarza na FB o treści:
wyświetlanie stanu drenuje baterie i odciąga uwagę.
Otóż, uważam, że to nietrafiona argumentacja. Mam następujące subiektywne uwagi i kontrargumenty:
Co do drenażu baterii: Po pierwsze, w samochodzie chyba każdy ma możliwość ładowania telefonu. Czy to w przypadku CarPlay zwyczajnie po kablu, czy to indukcyjną w przypadku bezprzewodowego. Po drugie, nie znam architektury aplikacji, ale wydaje się, że można sprawdzać stan bramy tylko wtedy, kiedy aplikacja jest wyświetlona na ekranie; use case, w którym ktoś jedzie całą trasę z wyświetloną Suplą, uważam za mało prawdopodobny.
Co do odciągania uwagi: jest dokładnie odwrotnie. Pokazanie stanu bramy na ekranie samochodu spowoduje brak potrzeby / chęci sprawdzenia tego - na wszelki wypadek - w telefonie. Moja brama potrafi "odbić" w trakcie zamykania (bo np mucha albo płatek śniegu na fotokomórce, albo zupełnie bez powodu;-) i zostać w pozycji otwartej. Dlatego mimo skorzystania z Supli w CP - wyciągam telefon i sprawdzam jeszcze raz. A chciałbym tego nie robić
Dlatego pokazanie tego stanu uważam za bardzo wartościowy feature, a argumenty przeciwko jego wprowadzeniu - za obalone
Dziękuję jeszcze raz. Funkcjonalność jest kapitalna, a może być jeszcze lepsza!
pozdrowienia
y.